StoryEditorOCM
Hrvatskaiz prve ruke

Dr. Aron Grubešić, voditelj Covid odjela riječke bolnice: Od korone sam najprije ostao bez daha pa bez vida. Bolesnici na odlasku imaju samo jedno pitanje

Piše PSD
26. listopada 2021. - 13:12
Dr. Aron Grubešić: Moje iskustvo s Covidom bilo je prije nego što je cjepivo bilo dostupno, u 11. mjesecu 2020. godine. Najgori osjećaj jest kada ne možeš doći do zraka  Screenshot Nova TV

Dr. Aron Grubešić, voditelj Covid odjela u riječkoj bolnici, otkrio je za Dnevnik Nove TV kakva je slika hospitaliziranih na tom odjelu.

''Nažalost, stanje je takvo da imamo povećan broj hospitaliziranih, sve veći. Sada imamo 48 hospitaliziranih na našem odjelu, što je najviše od prije ljeta. Situacija se dodatno pogoršava, ali ostajemo ispred virusa na način da smo već večeras otvorili nove kapacitete u KBC-u Rijeka i na svakodnevnoj bazi predviđamo potrebe, izvještava Dnevnik.hr.

Klinička slika varira od vrlo blagih, a neki od njih niti ne zahtijevaju kisik, ali su tu zbog raznih komorbiditeta. Najveći dio takvih pacijenata je cijepljen. Od 48 hospitaliziranih, 10 ih je cijepljeno'', kazao je Grubešić.

Ispričao je i svoje iskustvo s Covidom...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 03:48