StoryEditorOCM
Hrvatska'slobodna' doznaje

Dovršeno vještačenje uzroka smrti Gabrijela Bebića: od ovog slučaja svi su bježali 'kao vrag od tamjana', čuli smo se i s majkom tragično preminulog dječaka

4. prosinca 2019. - 15:21
gabrijel00

Kako neslužbeno saznajemo, vještačenje uzroka smrti Gabrijela Bebića iz Metkovića, koji je preminuo prošle godine u KBC-u Split, nakon što mu se u Metkoviću nije pružila adekvatna medicinska pomoć, završeno je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Tako je, barem što se vještačenja tiče završena ova tužna priča u kojoj je devetogodišnji dječak život izgubio na "pravdi Boga".

Bliži se godišnjica smrti Gabrijela Bebića, obitelj je neutješna: Moj sin je umirao u mukama, a liječnici su se ismijavali s njim. Ljudi koji su skrivili njegovu smrt još rade na istom mjestu

- Rezultate vještva još uvijek ne znamo, ali se nadamo kako će ono pokazati niz propusta koji su se dogodili u Metkoviću, dok su moj suprug Mišo i moj sin Gabrijel, tri dana obilazili metkovske liječnike i molili za pomoć. Nadam se da će ovo vještvo pokazati i zbog čijih je propusta naš mali Gabrijel preminuo, kratko nam je završetak vještva komentirala Ivana Bebić, majka malog Gabrijela.

Kako smo već u nekoliko navrata i pisali, od vještva ovog slučaja svi su Medicinski fakulteti u Hrvatskoj bježali kao "vrag od tamjana" i nitko nije htio provesti vještačenje. Prvo je to odbio Medicinski fakultet u Zagrebu, pa onaj u Rijeci, pa u Osijek i na kraju u Splitu.

Da ti srce pukne: nitko u Hrvatskoj ne želi vještačiti okolnosti smrti maloga Gabrijela Bebića! 'Neugodno sam iznenađen odbijenicom Medicinskog fakulteta u Splitu' kaže odvjetnik obitelji dječaka iz Metkovića...

Kada se u javnosti počela spominjati mogućnost da obitelj Bebić zatraži neovisno vještačenje iz inozemstva (spominjala se Slovenija) pravosudne vlasti RH naložile su Medicinskom fakultetu u Zagrebu da provede vještačenje, što su oni u konačnici i uradili.

Rezultati vještačenja još se uvijek ne znaju, ali za nadati se, kako će hrvatska javnost uskoro biti s njima upoznata.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 02:59