StoryEditor
Hrvatskafake news

Dosta je laži o COVID-u 19 u Hrvatskoj: Većina turista koja će nas posjetiti ovo ljeto ima manje šanse da se ovdje zarazi nego da su ostali kod kuće

23. srpnja 2020. - 15:30
Turizam u Hvaru za vrijeme pandemije koronavirusa  Ante Čizmić/HANZA MEDIA

Hrvatska je leglo zaraze. Nemojte putovati tamo, jer ako kojim slučajem i prođete "lišo", bit ćete primorani na samoizolaciju, a to znači da možete imati problema na poslu. I zbog dva tjedna na moru ostati bez kruha.

Otprilike ovako se odbija strance od odlaska u Hrvatsku. Iako nije riječ ni o kakvoj "bjelosvjetskoj uroti", planu kojekakvih mračnjaka koji nam priželjkuju bankrot, činjenica jest da konkurencija radi sve da svoje građane zadrži kod kuće, a u tu svrhu dobro im dođu i "fake news".

Nema redakcije koja posljednjih mjesec-dva svoje reportere nije poslala na Zrće. I nema novinara koji nije izvijestio da na Pagu "nema pasa", i da je za hrvatsku Ibizu ova sezona potpuno izgubljena. A, onda - šok! Njemački su mediji objavili priču o prepunom Zrću na kojem se, zbog razuzdane mladeži koja "slini jedno po drugom", koronavirus širi skoro kao u kužnom Wuhanu?!

Kako za to ne znamo? Kako nam je mogla promaknuti tako važna vijest? Što radi Stožer? Pa naš reporterski dvojac je bio tamo i slikom i riječju posvjedočio da se turisti doslovno mogu prebrojiti na prste jedne ruke, jer je fotoreporter Tom Dubravec snimio pet mladih Njemica na pustoj plaži, a novinarka Ana Vučetić Škrbić se s njima raspričala na temu otkud one na Zrću u doba korone.

I onda opet "big surprise". Vijest o prepunom Zrću je laž. Pa onda još jedna informacija "iz nesvijesti"; da su nas Nizozemci i Britanci svrstali u "narančastu" zonu što otprilike znači da posjet Lijepoj našoj predstavlja avanturu ravnu putovanju negdje u džunglu, među ljudoždere, jer tamo će vas skuhati pa pojesti, a ovdje ćete svisnuti od koronavirusa. Da čovjek ne povjeruje?! Nismo Italija, Španjolska, Švedska ili SAD, gdje od COVID-a 19 umiru tisuće, a opet, želi nas se svrstati u "opasnu zonu"?!

Očito je, dakle, da se u borbi za svakog gosta podapinje noga na svakom koraku, i da ćemo se od laži i poluistina o zdravstvenoj situaciji u Hrvatskoj obraniti jedino poštenim i objektivnim izvještavanjem o onome što se oko nas događa, a to se jasno i glasno svodi na to da Hrvatska ima oko sto zaraženih dnevno. I da od njih većina ima slabe ili nikakve simptome bolesti, pa je, što nije problem zaključiti, dobar dio turista koji ovdje dođe na odmor u tom smislu sigurniji nego što bi bio kod vlastite kuće. Amen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

03. ožujak 2021 12:18