StoryEditorOCM
HrvatskaPRIČE IZ SUDNICE (1)

Doris Košta - zašto je naše pravosuđe ‘stalna magla‘, po čemu smo to gori čak i od Bjelorusije, o slučaju Fistanić...

Piše Mario Matana
22. ožujka 2024. - 22:17

Pretenciozno bi zvučalo "životni intervju", ali da je bio više nego zanimljiv insajderski razgovor, uglavnom o problemima u pravosuđu, o čemu zna puno više od mnogih kolega – bio je!

S dugogodišnjom splitskom odvjetnicom Doris Koštom dotaknuli smo se brojnih tema, gotovo da bi svaka od njih zahtijevala zaseban prostor. No i ovako je prilično jasno kako Košta maksimalno emotivno doživljava neke situacije u svom poslu: nakon određenog zatišja, svojevrsne pauze ili malo slabijeg intenziteta rada, kako vam drago, nekadašnja tužiteljica posljednjih godina ubacila je u višu (ili nižu, ovisi o vozačkom stilu) brzinu te je ponovno više nego aktivna na nekoliko fronti.

Klijente u medijski najeksponiranijim slučajevima zastupa "na najjače", dok istodobno vodi drugu vrstu bitke protiv sustava. Preciznije, te bitke vodi u ostatku dana, ovisno o tome koliko vremena u gotovo 12-satnom radnom vremenu ostane... O stanju u našem pravosuđu nema lijepih riječi pa je već prva rečenica ponudila atraktivan naslov.

– Stalna magla, to je naše pravosuđe! Za sve odluke koje danas imamo na štetu građana, za sve sporno kriva je država i pravosuđe! – rezolutna je odvjetnica koja više nego nekoliko postupaka vodi protiv različitih odluka državnog aparata za koje smatra kako nisu adekvatne ni temeljene na zakonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 06:30