StoryEditorOCM
Hrvatskaleže mu narodnjaci

Domovinski pokret krenuo u rat protiv cajki, a jedan od ključnih ljudi stranke pjeva hit zloglasnog srpskog pjevača

Piše Marko Špoljar/JL
5. siječnja 2024. - 13:01

Nekoliko dana nakon što je filijala Domovinskog pokreta iz Splitsko-dalmatinske županije objavila rat (srpskim), kako tvrde, kolonizatorima i njhovim "narodnjacima" i pokrenula inicijativu za uvođenje novog predmeta u hrvatskim školama kako bi se učenici "izliječili" od srpskih cajki, u političkim krugovima počela se dijeliti dvije godine stara video snimka na kojoj glavni tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro naprosto uživa u narodnjačkom hitu "Nisam te se nagledao" srpskog pjevača Zorana Gajića, poznatog po huškačkim ratnim "pjesmama" s početka devedesetih, otkriva Jutarnji list.

"Hrvatska javna scena je pod sustavnom, dobro organiziranom i financiranom kulturnom agresijom. Nažalost, dio državnih institucija svjesno je, iz oportunističkih razloga, pristao na prodor stranih medijskih i kulturnih utjecaja u hrvatski javni prostor. Istočni melos i sve ono što on nosi sa sobom već godinama se sustavno promovira kao poželjno, prihvatljivo, zabavno i blisko našem mentalitetu ... Pjevači takvog izričaja zastupljeniji su u javnom prostoru desetak puta više od najpoznatijih domaćih pjevača. Sve to za posljedicu ima rasprodane Arene od strane srbijanskih turbofolk pjevača, a preko toga i kulturnu kolonizaciju Hrvatske ... Treba otvoreno kazati kako je kulturnoj kolonizaciji prethodila kolonizacija hrvatskog medijskog prostora te kako je pokoravanje medijskog tržišta bio preduvjet ‘uspješnog‘ ulaska istočnog melosa u hrvatski kulturni mainstream. Kako se svaki virus treba pokušati zaustaviti prije ulaska u organizam tako i Domovinski pokret pokreće inicijativu za spas osnoga što se još uvijek može spasiti. Jedini način za odupiranje istočnom melosu je upoznavanje i njegovanje vlastite kulture i tradicije. Tek upoznavanjem i življenjem vlastitih kulturnih vrijednosti možemo shvatiti koliko su one superiorne poplavi lakih nota s istoka. Stoga Domovinski pokret pokreće inicijativu za uvođenje novog predmeta u hrvatsko školstvo", poručuju iz splitsko-dalmatinskog ogranka DP-a.

Glavni tajnik DP-a Josip Dabro široj je javnosti postao poznat u proljeće 2021. godine kada se kandidirao za župana Vukovarsko-srijemske županije nakon što je napustio HDZ.

Nakon napuštanja najveće hrvatske stranke Dabro je, osim u narodnjacima, sreću pronašao i u Domovinskom pokretu, piše Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 20:14