StoryEditor
HrvatskaPred operaciju

Doktor Gzim Redžepi koji je prvi reanimirao Bandića: ‘Vrlo mi je važno da se razjasne određene špekulacije...‘

Piše PSD.
28. veljače 2021. - 22:50
Bruno Konjević/Cropix

U noći na nedjelju preminuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. S njim je bio i njegov prijatelj, Gzim Redžepi, liječnik koji ga je oživljavao, ali nažalost, bezuspješno.

U subotu su njih dvoje proveli većinu dana zajedno. Družili su se, razgovarali. Oko 15 sati krenuli su prema Brezovici jer je Bandić obećao liječnicima i logopedima da će im skuhati fileke. Naime, u utorak je trebao otići na operativni zahvat glasnica u KBC Zagreb te im je obećao pripremiti jelo.

- On je to jučer napravio tijekom jutra. Rekao je da je kuhao četiri, pet sati - otkrio je liječnik za Dnevnik Nove TV.

Razgovarali su o nadolazećoj operaciji, govorili su ''kako da mu poprave glasnice, da može bolje pjevati gange nego ikad prije, kao i svi normalni ljudi", bili su sretni, veseli. Nije bilo nikakvog događaja koji bi upućivao na ovakvo akutno zbivanje.

Redžepi je rekao da Bandić nije bio čovjek od žaljenja. Nije se žalio niti kad je imao veliku emboliju prije dvije godine, niti "kad su ga tukli i napadali''.

U večernjim satima vratili su se u Zagreb, u Vrhovec. Sergej Ivanović pozvao ih je na druženje te su prihvatili poziv.

- Za vrijeme boravka gore pričao je o tome kako je proljeće rano krenulo, kako ima puno visibaba, uobičajena priča troje prijatelja, bez ikakvih poteškoća - ispričao je Gzim Redžepi.

Oko 23 sata Bandić je bio žedan.

- Nije htio vodu iz frižidera i Sergej je pustio vodu da curi. On se digao sa stolca po tu vodu, srušio se i nažalost ostao na podu. Ja sam započeo reanimaciju koju su kasnije nastavili kolege iz hitne pomoći, njima jedno veliko hvala na izrazito brzoj reakciji - rekao je Redžepi.

Milanu Bandiću, nažalost, nije bilo pomoći.

- Ja sam kao njegov prijatelj izuzetno tužan i nesretan što sam baš ja trebao započeti reanimaciju - izjavio je Redžepi i dodao da u životu nekad čovjek može birati, no on nije mogao. Odmah mu je priskočio u pomoć, a to bi, kaže, napravio svatko tko je normalan i ima malo ljudskosti u sebi.

Odlaskom Milana Bandića Zagreb je ostao bez gradonačelnika.

- Zagreb je izgubio jednog velikog čovjeka, jednog vizionara - rekao je liječnik za Dnevnik Nove TV i dodao kako je Bandić "trajao 20 godina i 20 godina možemo pričati o njemu''.

Redžepiju je vrlo važno da se razjasne određene špekulacije koje danas kruže.

- Nema tko me nije zvao od medija i pitao gdje je to bilo, ja sam rekao svima da smo bili kod Sergeja doma, to je poslovni čovjek iz Hrvatske, koji živi po svijetu, sve se da provjeriti...

Ono što sam očekivao i zbog čega sam danas tužan kao čovjek i prijatelj jest što nema tog minimuma pažnje, minimuma ljudskosti. Pusti čovjeka i njegovu obitelj i najbliže da u miru tuguju. Treba nam malo više poštivanja, malo više vjerovanja u istinu - poručio je. 

- Mi koji živimo u Zagrebu svakim danom imat ćemo jedan trenutak kako da se sjetimo velikog Milana - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2021 06:42