StoryEditorOCM
Hrvatskaozbiljno se našalili

Dok svi pričaju o Bandiću i Jeleniću, jedna stvar je prošla ‘ispod radara‘: evo gdje je Vladin protokol ‘uvalio‘ Sauchu

Piše Marina Karlović-Sabolić
10. siječnja 2020. - 14:53
Zagreb, 090120. HNK. Trg Republike Hrvatske. Dolazak uzvanika u Hrvatsko narodno kazaliste na svecani koncert u prigodi obiljezavanje pocetka hrvatskoga predsjedanja Vijecem Europske unije. Na fotografiji: HNK.Goran Mehkek/HANZA MEDIA

Nije Milan Bandić jedini optuženik koji je u četvrtak smješten na naprimjereno mjesto na svečanom koncertu u zagrebačkom HNK - uz bok glavnom državnom odvjetniku Draženu Jeleniću.

Vladin se protokol ozbiljno našalio dodijelivši pozivnicu Tomislavu Sauchi, bivšem šefu Milanovićevog premijerskog ureda optuženom da je u dosluhu sa tajnicom krao na putnim nalozima. U igri je, prema optužnici pročitanoj prošle godine na sudu, bilo milijun kuna.

Je li se državni odvjetnik trebao okrenuti i otići umjesto da je ostao uživati u operi tik do USKOK-ovog optuženika? Za antikorupcijskog stručnjaka nema dileme

I, da stvar bude zanimljivija, smjestio ga u ložu pored Joška Klisovića, SDP-ovca koji je u Milanovićevoj kampanji bio član njegovog izbornog stožera. I koji je, uz to, kumstvom vezan uz novoga hrvatskog predsjednika.

- Nisam znao da ću sjediti u istoj loži s njim. Kao potpredsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku dobio sam pozivnicu od Vlade i premijera. I obavijest da dođem podignuti kartu. Nisam imao pojma gdje će me smjestiti, niti sam određivao gdje ću sjediti. Dobio sam kartu, a u kazalištu je pristojno sjesti na svoje mjesto. Ne mogu sjesti na bilo koje mjesto – kazao nam je Klisović.

Pored njega i Sauche sjedila je Vesna Pusić. Što možda može otkriti ključ po kojem je Sauscha završio u HNK. I on i Vesna Pusić članovi su vanjskopolitičkog odbora. Kao, uostalom i Miroslav Tuđman i Davor Ivo Stier, koji su sjedili u susjednoj loži.

I kojima protokol nije želio “uvaliti” Sauchu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 01:53