StoryEditorOCM
Hrvatskaodmor na jadranu

Dok su se mnogi pitali gdje je, Fico se nakon atentata odmarao u Hrvatskoj. Snimljen je u društvu prijateljice...

Piše Dora Koretić/JL
31. srpnja 2024. - 15:28

Nakon što je na njega u svibnju izvršen atentat koji je uspio preživjeti, slovački premijer Robert Fico snimljen je na ljetovanju u Hrvatskoj, objavio je prije dva tjedna slovački Dennik, ali se vijest iz nekog razloga nije proširila Hrvatskom.

Da bi potkrijepili kako Fico doista ljetuje na Jadranu, Dennik je nabavio i jednu fotografiju na kojoj je snimatelj premijera Fica uhvatio u kupnji namirnica, dok gura kolica u društvu prijateljice Kataríne Szalayove.

Kako prenosi Jutarnji list, ne navodi se gdje je točno fotografija snimljena osim što se tvrdi da je viđen negdje na "srednjem Jadranu", a u tekstu objavljenom u slovačkim novinama piše i kako je Fico tijekom kupovine u supermarketu bio u stalnoj pratnji zaštitara te se jasno vidi kako se za hodanje koristio štakom, vjerojatno jer još osjeća posljedice atentata.

Iako su slovački novinari od slovačke Vlade tražili informaciju gdje točno Fico ljetuje, koliko će dugo biti na odmoru i kad će se vratiti na posao, u tekstu objavljenom 12. srpnja stoji kako i dalje čekaju taj odgovor.

No, navode kako se premijer prije toga javnosti obratio u jednom videu u kojemu je govorio o mogućnosti izazivanja novog atentata, za što je krivio opoziciju u zemlji.

"Vaše ponašanje nakon 5. srpnja daje poticaj novim aktivistima", rekao im je Fico te nakon nekoliko dana objavio još jednu svoju fotografiju, snimljenu tijekom Vladina sastanka, s porukom: "Dragi progresivni liberalni mediji i opozicijo, žao mi je što sam preživio, ali vratio sam se".

Nedugo nakon što je vijest objavio slovački Dennik, prenio ju je i češki tabloid Blesk, napisavši kako je Hrvatska omiljena među političarima te da su je posjetili Fico i Orbán, a da se dolazak češkog premijera Fiale tek očekuje.

Viktor Orbán snimljen je u Hrvatskoj 16. srpnja, kad je njegovu fotografiju objavio vlasnik restorana Villa Kaliopa Goran Pečarević, a krajem lipnja u Jadranu se kupao i bivši češki premijer Andrej Babiš, koji je u Hrvatsku, navodno, stigao sam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2024 02:40