StoryEditorOCM
Hrvatskau jeku štrajka

Dobronić uputio hitan dopis svim sudovima u Hrvatskoj; želi znati kolika je točno plaća zaposlenima u pravosuđu

Piše Marko Didić
30. lipnja 2023. - 15:32

Predsjednik Vrhovnog suda RH mr.sc Radovan Dobronić poslao je dopis svima županijskim sudovima u RH,Visokom kaznenom sudu,Visokom prekršajnom sudu i Visokom trgovačkom sudu i Visokom upravnom sudu kojim traži da mu dostave precizne podatke koji ga zanimaju.

Dobronić od predsjednika svih tih sudova traži informaciju koliki je broj službenika i namještenika kojima je prestao radni odnos na sudovima počevši od 1.siječnja 2002. pa do danas. Zanima ga i koliki je broj nepopunjenih radnih mjesta službenika (uključujući sudske savjetnike svih kategorija) i namještenika na dan 29.lipnja 2023.

Interesira ga i podatak koliko iznosi netto plaća (bez dodataka na staž) sudskog zapisničara,sudskog upisničara,zemljišno knjižnog referenta i plaća sudskog savjetnika (po kategorijama savjetnika).

Molimo vas da nam žurno u roku od jednog dana dostavite odgovore na navedena pitanja, piše Dobronić predsjednicima sudova na dan 29. lipnja.

Ne znamo jesu li svi podaci Dobroniću i dostavljeni,ali je očigledno da predsjednik Vrhovnog suda želi imati jasnu sliku i odnose plaća u u pravosuđu te na osnovu zvaničnih podataka će sigurno poduzeti i određene korake u okviru svojih ovlasti,

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:21