StoryEditorOCM
Hrvatskakorak naprijed

Dobivena uporabna dozvola za sanaciju odlagališta otpada Grabovica

Piše PSD
5. studenog 2020. - 13:54

Nakon obavljenog tehničkog pregleda, Grad Dubrovnik dobio je uporabnu dozvolu za I. etapu sanacije i zatvaranja odlagališta otpada Grabovica. Ovom 12 i pol milijuna kuna vrijednom investicijom ostvaren je prvi preduvjet potpunog zatvaranja odlagališta.

U sljedećem razdoblju očekuje se i početak druge faze, nakon čijeg završetka će uslijediti i potpuno zatvaranje odlagališta Grabovica. Završetkom radova I. faze, koje je izvela tvrtka G.T. Trade d.o.o. iz Splita, saniran je dio zatvorenog dijela odlagališta i prostor aktivnog dijela s obodnim kanalima i ogradom.

Ovim projektom izgrađene su nove građevine, čija je svrha povećavanje zaštite na odlagalištu Grabovica te su tako izgrađeni cisterna za tehnološku vodu, sabirni bazen za otpadne i pročišćene tehnološke vode, a napravljen je i novi separator ulja i masti za  plato za pranje vozila i vaga. Radovima je obuhvaćena i sanacija kaseta s odvodnjom, a povećan je i kapacitet postojećih laguna za procjedne vode.

Veća zaštita

Ono što je prva faza sanacije i zatvaranja odlagališta Grabovica imala za cilj jest veća zaštita navedenog područja, čime se maksimalno smanjuje mogućnost utjecaja Grabovice na onečišćenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 23:09