StoryEditor

Do daljnjega odgođeno suđenje Radimiru Čačiću u Mađarskoj

Piše PSD.
13. travnja 2012. - 01:34
Suđenje prvom potpredsjedniku hrvatske Vlade Radimiru Čačiću za izazivanje prometne nesreće s dvoje poginulih u Mađarskoj, koje se u mađarskom gradu Kaposvaru trebalo nastaviti sljedeći tjedan odgođeno je do daljnjega, potvrdio je njegov odvjetnik Čedo Prodanović.

U izjavi za Hinu odvjetnik Prodanović je kratko kazao da ne zna zbog čega je odgođeno ročište zakazano za utorak, 17. travnja.

"Ročište je odgođeno na neodređen rok, ali ne znam zbog čega i kada će biti nastavljeno", rekao je Prodanović.

Mediji koji se pozivaju na Čačićeva mađarskog odvjetnika Zoltana Gala prenose, da je suđenje odgođeno zbog neodgodivih obveza prvog potpredsjednika hrvatske Vlade Čačića.

Na odgođenom ročištu očekivao se dovršetak postupka pa čak i izricanje presude, nakon što su se na zadnjoj raspravi 25. siječnja u sudnici kapošvarskog Županijskog suda suočila dvojica prometnih vještaka koji su se sporili je li Čačić u vrijeme prometne nesreće vozio prebrzo i neprilagođeno uvjetima na cesti.

U izjavi nakon suđenja Čačić je tada na novinarsko pitanje ponovio kako će se povući iz politike bude li osuđen na bezuvjetnu kaznu.

"Ako razina mog nehata koji je neupitan bude takva da dobijem bezuvjetnu kaznu povući ću se iz politike", kazao je tada Čačić, nagađajući da bi zbog niza svjedočkih iskaza koji mu idu u prilog tužiteljstvo moglo ublažiti optužnicu.

Radimir Čačić je u siječnju 2010. na autocesti Nagykanisza – Budimpešta svojim chryslerom 300C naletio na škodu fabiju koju je vozila Katalin Liptak. Od posljedica nesreće smrtno su stradali njezina 81-godišnja majka Imrene Antal i 60-godišnji suprug Gyorgy Liptak. Nesreću je u škodi preživjela i Zoltanne Hitter.

U svojoj obrani Čačić je kazao kako nije vozio prebrzo, ali da je neposredno prije udara na cesti uletio u oblak magle.

Hina
item - id = 163681
related id = 0 -> 293188
related id = 1 -> 289991
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. listopad 2021 23:39