StoryEditorOCM
Hrvatskaniz nesreća

Dio Jadranske magistrale zatvoren za sav promet, automobil u kvaru na A1, ne vozi ni jedna trajektna linija

Piše Hina
4. rujna 2023. - 07:47

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), izvijestio je 

Na državnoj cesti DC102 između Omišlja i Njivica vozi se otežano, jednim trakom, zbog prometne nesreće.

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Bisko i Blato na Cetini u smjeru Dubrovnika vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 40 kilometara na sat.

Požar na vozilu na autocesti A11 na 16.km između čvora Buševec i naplatne postaje Mraclin u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 60 kilometara na sat.

Vozilo u kvaru je na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići ispred tunela ČELINKA u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 80 kilometara na sat.

Početak je nove školske godine, zbog čega će na cestama biti velik broj školaraca. S obzirom na to da su pješaci, osobito djeca, najosjetljiviji sudionici u prometu, od vozača se očekuje pojačan oprez i izuzetno oprezna vožnja u blizini škola i vrtića, ali i na svim ostalim cestama koje vode prema njima.

Vozači, pridržavajte se prometnih propisa i pravila i poštuje prometne znakove. Pazite na djecu koja hodaju uz cestu jer su zaigrana kao da su još na odmoru i nisu usredotočena na promet. Podsjećamo vas da je brzina kretanja vozila u blizini škola i vrtića ograničena na najviše 40 kilometara na sat, poručili su iz HAK-a.

Promet osobnih vozila povremeno je pojačan na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom, u oba smjera.

U prekidu je trajektna linija Sumartin-Makarska.

Ostali trajekti i katamarani plove redovito.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:48