StoryEditorOCM
Hrvatskaza nedjelju

DHMZ izdao novo upozorenje za splitsku regiju, evo i što nas očekuje početkom idućeg tjedna

Piše VIJESTI SD
15. srpnja 2023. - 14:21

Južnu Europu zahvatio je jaki toplinski val u četvrtak, uz upozorenje da bi sljedećeg tjedna temperature mogle doseći rekordne vrijednosti za taj kontinent, a meteorološka upozorenja izdana su za španjolske Kanarske otoke, Italiju, Hrvatsku, zapadnu Tursku, Cipar i Grčku.

U Splitu su rano jutros premašile 27 °C, što je vrlo ugodno naspram temperatura koje se najavljuju idući tjedan.

Tijekom današnjeg dana prevladavat će sunčano i vruće. Vjetar na kopnu uglavnom slab, na sjeveru mjestimice do umjeren jugoistočni i južni, a na Jadranu do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni, osobito od sredine dana. Ujutro uglavnom po kotlinama gorskih krajeva kratkotrajna magla.

Najviša dnevna temperatura iznosit će između 31 i 36 °C.

Za danas je Državni hidrometeorološki zavod izdao žuto upozorenje za Splitsku, Dubrovačku i Riječku regiju.

U nedjelju se očekuju visoke temperature u splitskoj i riječkoj regiji za koje je na snazi narančasto upozorenje koje predstavlja veliku opasnost.

U ponedjeljak je narančasto upozorenje na toplinske valove koji mogu utjecati na zdravlje na snazi za cijelu Hrvatsku, a u nastavku tjedna za sve regije, osim zagrebačke u kojoj će biti žuto upozorenje, upozoravaju iz DHMZ-a.

Aktualni toplinski val je rezultat vedrine i dotoka sve toplijeg zraka s jugozapada, a visoke temperature mogu štetno djelovati na zdravlje.

image

Trodnevna prognoza za Split

DHMZ/Screenshot
image

Trodnevna prognoza za Makarsku

DHMZ/Screenshot
image

Trodnevna prognoza za Imotski

DHMZ/Screenshot
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2024 15:55