StoryEditorOCM
Hrvatskagrunulo junački

Detonacija uplašila Zagrepčane: ‘Užas, cijela kuća mi se zatresla!‘

Piše VIJESTI SD
31. siječnja 2023. - 11:11

Zagrepčane je jutros u 10 sati i 33 minute uznemirio snažni prasak koji je dobrano zatresao prozore.

„Šta je ovo? Da nije opet kakva zalutala ukrajinska raketa koja je skrenula s kursa? Cijela zgrada se zatresla! Užas!- eksplodirali su upiti po društveni mrežama.

Na sreću nije nikakvo zlo, građani mogu biti mirni radilo se o probijanju zvučnog zida.

Ministarstvo obrane jučer je najavilo moguće probijanje zvučnog zida koje se danas odnosi za razdoblje od 10 do 16 sati. Probijanje su najavili u šest županija: Zagrebačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Koprivničko-križevačkoj, Požeško-slavonskoj, Osječko-baranjskoj i Virovitičko-podravskoj.

Grad Zagreb doduše ne spada ni u jednu od gore navedenih županija, on je posebna županija.

Evo što su jučer objavili u priopćenju:

"U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila provodit će u ponedjeljak 30. siječnja 2023. godine, u periodu od 13 do 18 sati te u utorak 31. siječnja 2023. godine, od 10 do 16 sati redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida. Planiran je probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke županije, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske na visini od 10 000 do 14 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje".

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 10:03