StoryEditorOCM
HrvatskaLažna uzbuna

Detaljna prognoza Ivana Šolića: Vikend k‘o stvoren za berbu! Evo što je s ledenim valom koji je trebao doći do nas...

Piše Ivan Šolić - Mali Vakula
23. listopada 2024. - 19:18

LAŽNA UZBUNA

Proteklih dana u pojedinim medijima pojavile su se špekulacije o pojavi cijepanja polarnog vrtloga (polar vortexa) te dolasku ledenog vala u našu zemlju koncem listopada.

Slabljenje polarnog vrtoga uslijed kojeg postoji mogućnost za njegovo „cijepanje“ pojava je koja je moguća u razdoblju ranog proljeća, ali i kad se to dogodi, ne znači da će se njegove „krhkotine“ obrušiti baš na nas.

Naime, posljednjih godina slabljenje polarnog vrtlog u njegovom atmosferskom arealu na svojoj koži su uglavnom osjetili stanovnici Sjedinjenih Američkih Država.

O ovom fenomenu, na našem portalu svakako će biti riječi u suton zime, a do tada, možete mirno spavati (i planirati), zbilja je nešto drugačija, vrijeme će koncem listopada, čini se, biti savršeno...

image

Ugodne temperature zraka na samom počerku novog tjedna

meteoadriatic.net

MIR U ATMOSFERI

Nisam ljubitelj „mira“ u atmosferi, ali itekako sam svjestan da većina naših čitatelja jest, njima, na sva zvona, vrijeme će u idućim danima biti savršeno, a garancija tome bit će izražena anticiklona sa tlakom zraka od 1035 hPa.

Isto se, nažalost, ne može reći za susjednu nam Italiju gdje će u danima pred nama u području Genovskog zaljeva biti vrlo ozbiljnih oborina koja bi mogle prouzročiti određene probleme...

ČETVRTAK - PORAST NAOBLAKE U DALMACIJI, OBORINE I BURA NA SJEVERNOM JADRANU

U odnosu na srijedu, četvrtak će donijeti veći postotak naoblake u Dalmaciji, ali oborina ipak ne bi trebalo biti, one će se „držati“ sjevernog Jadrana, moguće su i u dijelu sjeverne Dalmacije.

Zanimljivo, u Istri i podvelebitskom primorju, moglo bi pasti i više od 30 litara kiše po metru četvornome.

Metoalarm je izdao upozorenje na olujne udare bure podno Velebita. Uz buru, oborine i niže temperature zraka, u odnosu na Dalmaciju, sjeverni Jadran će sutra biti neki drugi (meteorološki) svijet...

image

U četvrtak su na sjevernom Jadranu moguće i obnlinije oborine, u Dalmaciji - sterilno

meteoadriatic.net

PETAK- BEZ UZBUĐENJA U DALMACIJI, NESTABILNOSTI NA SJEVERNOM JADRANU

Još jedan dan bez (meteoroloških) uzbuđenja u Dalmaciju. Nestabilnosti su izvjesne na sjevernom Jadranu i to uglavnom u prvom dijelu dana.

Izdvajamo pojačano jugo na sjevernom dijelu i preporučavamo da popratite na stranicama DHMZ-a hoće li se meteoalarm oglasiti na vrijednosti ovog meteorološkog parametra. Maksimalne temperature zraka do 23 stupnja celzijusa.

VIKEND - K‘O STVOREN ZA BERBU MASLINA

Vikend pred nama bit će stabilan, pretežno sunčan i ugodan uz „dvadesetice“, u prijevodu, k‘o stvoren za berbu maslina!

image

Bura u nedjelju

meteociel.fr

TRENDOVI ZA BLAGDAN SVIH SVETIH

Prve naznake vremena za dane u kojima se prisjećamo naših pokojnika, moramo priznati, djeluju optimistično i čini se kako bi blagdane (i produženi vikend) mogla obilježiti anticiklona koja će podržavati sunčano i toplo vrijeme uz „školske“ temperature zraka što znači da studeni neće „otvoriti“ studen, već dapače, lijepo i ugodno vrijeme.

Iako većina vodećih prognostičkih modela „na tržištu“ signaliziraju povoljne atmosferske prilike za blagdan Svih Svetih, s obzirom na veliku udaljenost prognoziranog razdoblja, moramo se ograditi, za konačni pravorijek prognoze morat ćemo sačekati još koji dan....

image

Prve projekcije vremena za Svi Svete

meteociel.fr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2024 21:11