StoryEditor
Hrvatskatučnjava u vinogradskoj

Detalji obračuna u KBC-u: šefica nabave tvrdi da ju je zamjenica ravnatelja napala nakon sustavnog psihičkog zlostavljanja, sve se zakuhalo na sastanku...

Piše Ivana Krnić/JL
18. prosinca 2019. - 16:13
Dijana Zadravec, jedna od akterica sukoba, spominjala se u rujnu 2016. kao kandidatkinja za ministricu zdravstva u Vladi Andreja Plenkovića

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, policija je dojavu o incidentu u Vinogradskoj bolnici zaprimila nešto poslije 10 sati, i to od voditeljice Odjela nabave medicinskih proizvoda KBC-a Mije Primorac.

Primorac je navela kako ju je na radnom mjestu nakon sustavnog psihičkog zlostavljanja tjelesno napala, i to na način da ju je stisnula za ruku i ogrebala, inače nadređena Dijana Zadravec, zamjenica ravnatelja bolnice.

Zbog nemilog incidenta Primorac je zatražila liječničku pomoć.

Obračun u zagrebačkom KBC-u: potukle se zamjenica ravnatelja i zaposlenica, intervenirala i policija

Inače, priča se zakuhala na sastanku na kojem se govorilo o nabavi za potrebe bolnice. Neslužbeno doznajemo da policija još uvijek ispituje sudionike sa sastanka, no izjavu nisu uspjeli uzeti od Dijane Zadravec koja obavlja razne pretrage po bolnici.

Inače, svjedoci daju oprečne izjave o tome tko je započeo sukob.

Pokušali smo dobiti izjavu Dijane Zadravec, koja ne odgovara na naše pozive, dok je Primorac nakon što smo se predstavili kao novinari Jutarnjeg lista rekla ' Doviđenja' i spustila slušalicu.

Ravnatelj bolnice Mario Zovak, ranije je za Jutarnji list potvrdio da je došlo do incidenta među zaposlenicama, ali da ne zna je li bilo fizičkog kontakta.

- Obaviješten sam o incidentu i tražio sam očitovanje svih prisutnih. Je li bilo fizičkog sučeljavanja još ne znam. Policija je bila, ali tko ju je od involviranih pozvao ne znam. Dužnost bolnice je da Povjerenstvo ispita sve i tek onda će se moći nešto konkretno reći – rekao je Zovak i naglasio da bilo koji oblik fizičkog nasilja je apsolutno neprihvatljiv i u bolnici ga neće tolerirati.

Inače, Dijana Zadravec spominjala se u rujnu 2016. kao kandidatkinja za ministricu zdravstva u Vladi Andreja Plenkovića, piše Jutarnji list.

#TUčNJAVA# OBRAčUN#KBC SESTARA MILOSRDNICA# DIJANA ZADRAVEC# MIA PRIMORAC

Izdvojeno