StoryEditorOCM
Hrvatskapuni planova i novca

Dario Hrebak: Bjelovar u dvije godine očekuje 300 milijuna eura ulaganja, čak dvije trećine vrijednosti Pelješkog mosta

Piše hina
27. rujna 2024. - 13:41
Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak: Obnova zgrade Vodotehne, starog zatvora i Sokolane, te izgradnja novih vrtića i škola dokaz su ubrzanog razvoja Goran Mehkek/Cropix

U povodu Dana grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u petak gradonačelnik Dario Hrebak pohvalio se ulaganjima u visini od 300 milijuna eura koja su tijeku ili će se realizirati kroz sljedeće dvije godine.

"Bjelovar proživljava pravu građevinsku renesansu, ti projekti podižu standard života i osiguravaju Bjelovaru svijetlu budućnost. Građani mogu vidjeti da ulaganja iz europskih fondova nisu samo statistika, već stvarnost koja se manifestira u svakodnevnom životu”, istaknuo je Hrebak.

Riječ o investicijama koje dosižu čak dvije trećine vrijednosti Pelješkog mosta, a Bjelovar je među deset hrvatskih gradova koji su povukli najviše novca iz EU blagajne, dodao je Hrebak.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković ocijenio je kako je Bjelovar jedan od najbrže rastućih gradova u Hrvatskoj.

"Obnova zgrade Vodotehne, starog zatvora i Sokolane, te izgradnja novih vrtića i škola dokaz su ubrzanog razvoja. Ponekad imamo dojam da stvari ne idu najbolje, no kada usporedimo stanje prije pet ili deset godina s današnjim napretkom vidi se da je Bjelovar napravio ogroman korak naprijed", poručio je Jandroković.

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić također je istaknuo važnost ulaganja, posebice jer se brojni projekti financiraju putem EU fondova, dodajući kako županija sustavno radi na pripremi projekata koji se realiziraju putem EU fondova.

Proslava Dana grada nastavlja se programom koji uključuje koncerte i druge kulturno-zabavne događaje, uz naglasak na odavanje počasti bjelovarskim braniteljima mimohodom koji će se održati na Dan grada Bjelovara u nedjelju, 29. rujna.

image

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković ocijenio je kako je Bjelovar jedan od najbrže rastućih gradova u Hrvatskoj

Damjan Tadić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 13:42