StoryEditor
HrvatskaKRIM ISTRAŽIVANJE

Danas se očekuju privođenja na sud desetak osumnjičenih za ratni zločin nad Hrvatima na Ovčari

Piše PSD.
8. listopada 2020. - 09:46
Jakov Prkić/Cropix

Nakon jučerašnjeg privođenja u Negoslavcima, danas se očekuje privođenje na sud desetak osoba osumnjičenih za ratni zločin počinjen nad Hrvatima na Ovčari 1991. godine, javlja HRT.

Uglavnom je riječ o osobama koje su u ratno vrijeme bile zaposlenici Vupika i koje su već nekoliko puta bile na ispitivanju u policiji.

Iz MUP-a ističu kako se provode završne radnje kriminalističkog istraživanja.

- U ovom trenutku kriminalističkim istraživanjem je obuhvaćeno više osoba dakle s tog područja. Nažalost, u ovom trenutku ne možemo javnosti dati više informacija, koje će biti dostupne kada dovršimo sve naše radnje, izjavila je Marina Mandić, glasnogovornica MUP-a.

Podsjetimo, iz vukovarske bolnice nakon pada Vukovara 18. studenoga 1991. odvedeno je oko 260 ranjenika i civila. U ranim večernjim satima 20. studenog 1991. dogodio se zločin nad ranjenim hrvatskim braniteljima i civilima. Farma Ovčara u to je vrijeme bila dio dioničkog društva Vupik. Iz masovne grobnice poslije je ekshumirano 200 tijela. 

Za oko 60 preostalih zatočenika odvedenih iz bolnice još se traga i njihova imena se nalaze na popisu zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i civila iz Domovinskog rata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. studeni 2020 20:46