StoryEditor
Hrvatska19. dan

Danas nema nastave u cijeloj Hrvatskoj, u Zagrebu veliki prosvjed: hoće li se naći rješenje?; Sindikalisti se nadaju da se prosvjetari sljedeći tjedan vraćaju svom poslu

Piše PSD
6. studenog 2019. - 09:35

Danas nema nastave u cijeloj Hrvatskoj.

U tijeku je 19. radni dan štrajka zaposlenih u srednjim i osnovnim školama, a danas su, kako su još prošloga tjedna najavili čelnici Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u školama, u štrajku sve županije.

U Zagrebu se, uz to, danas održava i veliki prosvjed. Školskim sindikatima priključit će se i Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, što znači da danas štrajkaju i fakulteti, pa tada neće raditi referade i stručne službe.

Jučer su, pak, održani pregovori između sindikata i vlade. Kako se čini, neki su pomaci napravljeni.

– Uvjeravamo sve da i Vlada i Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama žele riješiti ovaj problem na zadovoljstvo svih. Vjerujemo da ćemo završiti u ponedjeljak i to ćemo dati članovima na usvajanje i vjerujemo da ukoliko će ta ponuda i dokument biti dobar, da će on biti prihvaćen i završit ćemo ove naše sve aktivnosti za dignitet zaposlenih u obrazovanju, izjavio je Mihalinec i dodao da se za sada aktivnosti nastavljaju, ali da vjeruje da će se od sljedećeg tjedna svi vratiti svome poslu.

#ŠTRAJK# NASTAVNICI# PROFESORI#ŠTRAJK U ŠKOLAMA# SINDIKATI

Izdvojeno

07. srpanj 2020 11:56