StoryEditorOCM
Hrvatskastoj i ne mrdaj

Danac Ismael ima gadnu pritužbu: ‘Ovo je prvi i zadnji put da ću ovim autom u Hrvatsku! Čekam sat i pol...‘

Piše Hina, Vijesti SD
22. srpnja 2024. - 10:56

Iza nas je jedan udarni turistički vikend s velikim gužvama na cestama. Diljem zemlje se vozilo u kolonama, a na naplatnim kućicama su se također stvarale gužve.

Jučer je od ponoći do 16 sati na Lučkom prošlo više od 31 tisuće vozila, što bi bilo oko 2 tisuće vozila po satu, javlja Dnevnik.hr.

Osim uobičajenih gužvi, sa problemima se suočavaju vozači električnih automobila koji su nakon gužvi i kolona na cestama, u kolonama čekali i na punjenje svojih automobila. Deseci automobila su čekali na punjenje kod ultrabrze punionice kod Otočca.

- Nikada do sada nismo trebali čekati. Sada smo u redu posljednjih pola sata, a još su dva automobila ispred nas, rekla je za Dnevnik.hr Inna iz Belgije.

Nezadovoljan je bio i Danac Ismael.

- Ovo je prvi, a vjerojatno i zadnji put da ću ovim autom u Hrvatsku. Zato što ću ovdje vjerojatno čekati sat do sat i pol vremena da se ukopčam na punjenje od 25 minuta, rekao je i dodao da nema dovoljno punionica, za razliku od Njemačke, Austrije i drugih zapadnih zemalja.

Po evidenciji iz prošle godine, Hrvatska je zaista u pet najgorih zemalja EU prema broju punionica: ima ih 1074. Europska uredba propisuje da na svakih 60 km glavnih koridora treba biti brza punionica. Pojedinačnih punionica Hrvatska ima, no nema dovoljan broj punjača na autocestama. Također, punionice nisu najbolje opskrbljene električnom energijom.

HAK je jutros izvijestio da je pas uočen na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvora Otočac i čvora Perušić, te se vozi uz ograničenje brzine od 60 kilometara na sat.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, na zagrebačkoj obilaznici kolona je prema naplati Lučko iz smjera Jakuševca oko 2 kilometra. Zastoji su na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Zagreb zapad i Lučko u smjeru Lipovca.

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb zastoj je od čvora Popovec prema čvoru Zagreb istok. Kolona je oko 2 kilometra.

Pred naplatom Trakošćan, na autocesti A2 Zagreb-Macelj, u smjeru Zagreba kolona je oko 500 metara.

Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići, pojačan je promet između Zagreba i Karlovca u smjeru mora. Zastoji su pred napalatama Lučko u smjeru mora, osobito sa zagrebačke obilaznice (A3).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 21:04