StoryEditorOCM
Hrvatska2500 kilovatsati

Dalmatinci nisu zadovoljni Vladinim mjerama, prvi čovjek Trogira negoduje: ‘Nismo mi krivi što nam je struja jedini energent...‘

Piše PSD
12. rujna 2022. - 20:20
31 May 2021, Hamburg: A woman vacuums a hallway in a hotel. From 01.06.2021, hotels in Hamburg will also be allowed to receive tourist guests again, but for the time being only at 60 percent of their capacity. Photo: Daniel Reinhardt/dpa (Photo by DANIEL REINHARDT/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP)Daniel Reinhardt/Dpa Picture-alliance Via Afp

Jesenski paket je toliko snažan da nikad nismo vidjeli jačeg, hvali se Vlada., Al nije pravedan, kažu Dalmatinci za N1. 7

Recimo, struja će biti jeftinija 6 mjeseci ali samo ako se potroši do 2500 kilovatsati.

- Odluka o subveniciji cijena energenata je diskriminirajuća za gotovo pola milijuna potrošača u cijeloj Dalmaciji, u cijelom Primorju jer je tu isključivi energent električna energija. Pa nisu valjda Dalmatinci i moji Trogirani krivi što nikad nije došao plin i što nemaju mogućnost koristiti druge izvore energije - rekao je gradonačelnik Trogira Ante Bilić.

- Ovima paketom se svakako utječe na minimizaciju cijena struje. Oni koji troše manje će manje i platiti. Uvijek će netko biti nezadovoljan - kazala je saborska zastupnica HDZ-a Majda Burić.

No, postoji i pitanje hoće li ovo sve HEP moći izdržati. 

-Generalno gledano, zato i je onaj moj prijedlog bio koji bi se mogao staviti na razinu velikih potrošača, da se fiksira neka dugoročna cijena električne energije. To se može nadoknaditi kada dođu bolje godine - kazao je HNS-ov Stjepan Ćuraj. 

Na istu temu komentar je dao i Radimir Čačić. 

- U zadnjih deset godina je 20 milijardi profita napravljeno u HEP-u. Velik dio toga je svake godine završavao u hrvatskim budžetima. Dakle, građani su posredno već plaćali porez - kazao je Čačić koji se na spomen bankrota samo nasmijao. 

- Prilagođavali smo se svim situacijama i ne znamo ni sami što nas čeka. Vidjet ćemo, vjerojatno ćemo se i ovoj situaciji prilagoditi - kazala je jedna građanka. Njezin sugrađanin nije toliko optimističan, vjeruje da su ovi Vladini potezi samo "kozmetika". 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 22:48