StoryEditorOCM
Hrvatskaproblemi na cestama

Vozači, pamet u glavu: zbog nevremena zatvorena autocesta prema Zagrebu, ali stižu dobre vijesti s dionice Solin-Klis

Piše psd
21. siječnja 2023. - 14:06

NOVO: Od 13.40 sati za sav promet otvorena je brza cesta Solin- Klis, izvijestili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

 

RANIJE

Iz HAK-a upozoravaju sve koji kane krenuti na put da u Slavoniji, Baranji, Lici i unutrašnjosti Dalmacije povremeno pada snijeg (moguća je i poledica).

Zimski su uvjeti na pojedinim cestama u Lici i unutrašnjosti Dalmacije. U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim i orkanskim udarima. U prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije. Savjetuje se vozačima da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme!

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto trenutno nema slobodnog cestovnog pravca.


Cropixov fotoreporter Vojko Bašić zabilježio je jutros uvjete na brzoj cesti Solin-Klis
 

Za sav promet zatvoreni su (zbog vjetra): dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sva vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca-DC50 i DC27); dionica Jadranske magistrale (DC8) Senj-Sveta Marija Magdalena; državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, Krčki most; Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su: brza cesta Solin-Klis (DC1); Jadranska magistrala (DC8) na dionici Bakar-Senj; DC25 na dionici Gospić-Karlobag...

Zimski su uvjeti i promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama i na  autocesti A1 na dionici Bisko-Šestanovac-Ravča; zatim i na...

DC76 između čvorova Bast i Zagvozd;

DC1 Vaganac-Korenica-Gračac-Knin;

DC25 Korenica-Lički Osik;

DC23 Kapela-Žuta Lokva-Senj;

DC42 Poljanak (g.ž.KA) - Poljanak (g.ž.LS);

DC50 Žuta Lokva-Lički Osik i čvor Sv. Rok-Gračac;

DC52 Špilnik-Korenica;

DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo;

DC218 Bjelopolje-Donji Lapac-GP Užljebić;

DC429 Selište Drežničko-Prijeboj;

DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča;

ŽC5144 Sveti Juraj-Krasno, ŽC5140-Krasno-Otočac;

na lokalnim i županijskim cestama na području Donjeg Lapca i Korenice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 13:34