StoryEditorOCM
Hrvatskastatistička usporedba

‘Čudo se dogodilo‘; smrtnost u Hrvatskoj od Covida, u tek završenom prosincu bila je značajno manje, čemu je pomoglo cjepivo i poštovanje epidemioloških mjera

Piše Ivica Marković
1. siječnja 2022. - 11:35

Da cjepivo i epidemiološke mjere, koje ruku na srce, malo tko u Hrvatskoj poštuje itekako pomažu u borbi protiv Covida i da napokon u Hrvatskoj od ove "pošasti" umire manje ljudi, pokazuju brojke onih koji su u prosincu, sada već prošle godine preminuli od posljedica Covid - 19 virusa.

Te brojke su itekako umanjene u odnosu na onaj katastrofalni prosinac iz 2020. godine, kada još uvijek nije bilo cjepiva protiv Covida i kada je u Hrvatskoj od posljedica tog često smrtonosnog oboljenja preminulo rekordnih 2113 osoba.

S obzirom da su listopad i studeni 2021. godine, kada je već cjepivo bilo među nama više od 11 mjeseci, bili za nekoliko stotina smrtnih slučajeva "jači" negoli listopad i studeni 2020. godine, kada nije ni na vidiku bilo cjepiva, za očekivati je bilo, kako bi i prosinac prošle godine mogao biti katastrofalniji od prosinca 2020.

Međutim "čudo se dogodilo". Smrtnost u Hrvatskoj od Covida, u tek završenom prosincu je bila manja i to značajno manja.

Tako je ovaj, zadnji prosinac od Covida umrlo 1639 osoba, što je za 474 manje negoli u prosincu 2020., kada ih je umrlo već spomenutih 2113..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2023 16:57