StoryEditor
HrvatskaSJEVER I JUG

Croatia Airlines slavi 30 godina od prvog leta koji je povezao Zagreb i Split: podijelili su 58 besplatnih povratnih karata i najavili akcijske cijene

Piše HINA
5. svibnja 2021. - 18:53
Damir Senčar/afp

Croatia Airlines je u povodu 30. obljetnice svojeg prvog komercijalnog leta na liniji Zagreb-Split u srijedu poslije podne svih 58 putnika na toj liniji nagradila besplatnom povratnom kartom za letove nacionalnog avioprijevoznika u domaćem prometu, po njihovom izboru.

Direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa Slaven Žabo na svečanom dočeku putnika u splitskoj zračnoj luci izjavio je da je nacionalna zrakoplovna kompanija u 30 godina svog postojanja prevezla više od 40 milijuna putnika.  

- Croatia Airlines već 30 godina kontinuirano spaja gradove i regije unutar Hrvatske, a svojom mrežom međunarodnih letova omogućava povezanost sa svijetom tijekom cijele godine- istaknuo je.

Rekao je i da u izvanrednim pandemijskim okolnostima Croatia Airlines niti u jednom trenutku nije prekinuo letenje, potvrdivši time da predstavlja strateški dio hrvatske prometne infrastrukture te da snažno pridonosi kvaliteti hrvatskog turizma.

Žabo je najavio da će od četvrtka, 6. svibnja, u povodu 30. obljetnice prvog putničkog leta, Croatia Airlines početi s akcijskom prodajom karata, koja će trajati do 12.svibnja. Tijekom te akcije nudit će 30 posto popusta za letove na putovanja koja se trebaju realizirati u razdoblju od prvog lipnja do kraja prosinca ove godine.

- Tijekom predstojeće ljetne sezone Hrvatsku ćemo povezivati s 18 međunarodnih destinacija i sedam domaćih aerodroma", kazao je Žabo.Po njegovim riječima, Croatia Airlines ima u kontaktima s najvećim turoperatorima najavljenih više od 200 turističkih linija čarter letova s tržišta Austrije, Italije, Irske, Izraela i Skandinavije.

Na upit kako trenutačno ide prodaja putničkih aviokarta, istaknuo je da Croatia Airlines dijeli sudbinu cijele zrakoplovne industrije, a da pandemijska kriza ograničava putovanja što je u potpunosti smanjilo potražnju u zračnom prijevozu. 

- Croatia Airlines tijekom ljetne sezone na letovima iz europskih odredišta prema Hrvatskoj planira ponuditi više od 80.000 sjedala mjesečno- dodao je.    

Podsjetivši na nastajanje Croatia Airlinesa prije 30 godina, izjavio je da je prvi putnički let na liniji Zagreb-Split, na kojem je bio prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, obavljen iznajmljenim zrakoplovom. Sada, pak, Croatia Airlines raspolaže s flotom od 13 zrakoplova.

- Prvi komercijalni let pod oznakom hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika obavljen je 5. svibnja 1991. godine na liniji Zagreb-Split i predstavljao je uspostavu redovitog zračnog prometa unutar Hrvatske i ostvarenje sna o hrvatskoj zrakoplovnoj kompaniji" rekao je Žabo.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2021 21:14