StoryEditorOCM
Hrvatskaodabrali pacijenti

Čovjek koji spašava živote: ovaj hrabri Sinjanin je najbolji doktor u Hrvatskoj, on uzima najteže slučajeve koje nitko neće

Piše H, PSD
8. veljače 2017. - 17:24
jadrijevic00

U povodu Svjetskog dana bolesnika, 11. veljače, Udruga hrvatskih pacijenata (UHP) u srijedu je titule "najdoktora" i "najsestre" u 2016. dodijelila abdominalnom kirurgu Stipislavu Jadrijeviću i medicinskoj sestri Boženi Kapitarić.

Predsjednik UHP-a Marijo Drlje uručio im je zahvalnice, ocjenivši to činom zahvale svima koji odgovorno obavljaju svoju dužnost u zdravstvenom sustavu.  

Božena Kapitarić glavna je sestra centralne dnevne bolnice u Županijskoj bolnici Čakovec, a za titulu "najsestre" predložila ju je skupina onkoloških pacijenata, udruga medicinskih sestara Čakovec, hematološko društvo te druge strukovne udruge i udruge pacijenata.

Pacijenti su izdvojili njezinu empatiju i raspoloživost pacijentima bez obzira na radno vrijeme, dok je udruge navode kao primjer svim medicinskim sestrama. 

Titulu "najdoktora" dobio je Stipislav Jadrijević, abdominalni kirurg iz KB Merkur, za kojega kolege kažu da je "hrabar i uzima najteže slučajeve koje nitko neće", a pacijenti ističu njegovu "otvorenu i iskrenu komunikaciju, empatiju i želju za pomaganjem", rekao je Drlje.

Podsjetimo, o sjajnom doktoru Jadrijevići već smo više puta pisali i na našim stranicama, primjerice kao dio tima koji je transplatirao organe  preminule djevojčice iz Tomislavgrada te spasio dva života.

Dr. Jadrijević o doniranim organima: Spašena su dva života; Roditelji preminule djevojčice: Sad nam je lakše na duši

Osim po svojoj stručnosti, Jadrijević je javnosti poznat i po svom političkom angažmanu.

KIRURG U POLITICI Stipislav Jadrijević: Da stranci grade pelješki most, onda bi se govorilo da je to isplativ projekt

Svečanosti je nazočio i ministar zdravstva Milan Kujundžić, prisjetivši se 1993., kada je papa  Wojtyla ustanovio Dan bolesnika, kako bi se toga dana sjetili bolesnika, svjesni da će svi biti bolesni jednoga dana.

Priznanja za "najdoktora" i najsestru" zaslužuju čestitke i potiču druge da se više potrude oko pacijenata, rekao je Kujundžić i ponovio nakanu uvođenja stimulacija za najbolje u sustavu zdravstva.

"Umjesto da živimo u prosječnosti, treba stimulirati najbolje. Time ćemo ih poticati da budu još bolji i plemenitiji i da se još više daju pacijentima", poručio je ministar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. ožujak 2023 09:21