StoryEditorOCM
Hrvatskarosé vina

CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES: Dalmacija zlatom okićena

Piše Sponzorirani sadržaj
29. ožujka 2024. - 13:32

Na najvećem specijaliziranom natjecanje za rosé vina na svijetu, dalmatinski su vinari osvojili 4 zlatne medalje, a Hrvatska ukupno 17 medalja

Sjajne vijesti stigle su iz Bruxellesa, objavljeni su rezultati kušanja rosé vina međunarodnog natjecanja Concours Mondial de Bruxelles koje se održalo u Splitu od 20. do 22. ožujka, a hrvatska su vina dobila ukupno 17 medalja, od 33 pristigla uzorka. Imajući na umu da natjecanje ima vrlo stroge kriterije kod ocjenjivanja te da samo 30-ak posto pristiglih uzoraka biva nagrađeno medaljama, vijest da je preko pola pristiglih hrvatskih vina dobilo odličje izvrstan je dokaz kvalitete. Od ukupno 8 osvojenih zlatnih medalja, Dalmaciji su 4 donijele vinarije Grabovac, Prović, Testament i Ško vina, dok su preostale 4 otišle u Istru - dvije za Vina Laguna te po jedna za Bastian i Fakin.

image
Ante Gusić

Hrvatska je dobila i 9 srebrnih medalja, od kojih su 2 stigle u Dalmaciju za vinarije Fiolić i Merga Victa, zatim 5 u Slavoniju za vinarije Belje, Kutjevo, Markota, Royal Hill i Jakovac te po jedna u Istru i bregovitu Hrvatsku za vinarije Dešković i Bedekovich.

image
Ante Gusić

Na natjecanju je dodijeljeno ukupno 13 velikih zlatnih medalja, 168 zlatnih te 210 srebrnih. Pregled svih nagrađenih vina dostupan je na stranici Concours Mondial de Bruxelles na sljedećoj poveznici https://resultats.concoursmondial.com/en/results/2024.

image
Ante Gusić

Milan Grabovac naglasio je da ova zlatna medalja potvrđuje njihovu predanost kvaliteti i stručnosti u proizvodnji vrhunskih vina te ona nije slučajnost, već rezultat rada i istraživanja u zadnjih 25 godina.

Hvala našem timu i svima koji su prepoznali naš rad. Nastavljamo s istim entuzijazmom i posvećenošću stvaranju vrhunskih vina koja će oduševiti ljubitelje diljem svijeta, kazao je Grabovac. Monika Prović, iz Vinarije Prović, a ujedno i menadžerica Udruženja Vino Dalmacije, naglasila je kako je ponosna na osvojeno zlato, što je prava potvrda izvrsnosti cijelog tima obiteljske boutique vinarije.

- Osobito sam ponosna na vrhunski posao koji je Udruženje na čelu s predsjednikom Gracinom te brojnim suradnicima odradilo oko organizacije natjecanja jer su predstavnici Vinopresa, kao i ocjenjivači, imali samo riječi hvale. Otišli su iz Dalmacije puni izvrsnih dojmova i s obećanjem da se uskoro vraćaju, a što je najvažnije, stvoreni su temelji za daljnju suradnju s vinskim novinarima osobito nakon trodnevnog putovanja „Vino Dalmacije & Croatia Full Of Life Press Trip“ po Hvaru, Komarni, Pelješcu i Dubrovniku, na koje smo poveli 10 najutjecajnijih novinara - istaknula je Prović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 20:39