StoryEditor
HrvatskaVELIKA PROMOCIJA

CNN-ovac Quest intervjuirao Plenkovića, razgovor će emitirati u dvoipolsatnom showu iz Dubrovnika. Novinar je pohvalio Hrvatsku: ‘U sjajnoj ste poziciji‘

Piše PSD
6. lipnja 2021. - 17:13

Poznata CNN-ova emisija Quest Means Business ovoga četvrtka, 10. lipnja emitirati će se iz Dubrovnika, a jedan od gostiju poznatog novinara, vrsnog poznavatelja globalnih ekonomskih kretanja Richarda Questa biti će premijer Andrej Plenković.

Emisija će trajati čak 2 i pol sata, a u fokusu će biti otvaranje i turizam nakon pandemije. Glavne teme o kojima je Quest razgovarao s Plenkovićem su i teme emisije - otvaranje Hrvatske te pripreme i očekivanja od turističke sezone, zatim gospodarski oporavak, te planovi za pridruživanje Schengenu i europodručju, piše Jutarnji

Razgovor s Plenkovićem snimljen je ranije u Opatiji.

Plenković je dao Questu intervju i početkom rujna prošle godine kada je tema također bio turizam kao jedna od važnih hrvatskih gospodarskih grana koja je bila pogođena pandemijom koronavirusa. U intervjuu koji je dao prošle godine premijer je komentirao turističke brojke koje su bile upla manje u odnosu na godinu ranije, te mjere u borbi protiv COVID-19.

Gosti Questove emisije bili su svjetski lideri kao što su David Cameron i Petr Necas iz Češke, bankarska imena kao što su Jamie Dimon iz JP Morgan Chase i Robert Zoellick, bivši predsjednik Svjetske banke, zatim šefica MMF-a Christina Lagarde, predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso, bivši šef MMF-a Dominique Strauss-Kahn te utjecajni ljudi velikih američkih korporacija.

Emitiranje ove vrlo popularne emisije u kojoj se gospodarske teme obrađuju na jednostavan i pristupačan način iz Dubrovnika svakako će biti i svojevrsna promocija hrvatskog turizma.

Quest, kojem je unutar gospodarskih tema jedna od specijalnosti i turizam, nekoliko je puta boravio u Hrvatskoj, najduže 2007. godine. No, a po tome je ovaj posjet dodatno važan, po prvi je put boravio na Kvarneru, u jednom od najturističkijih dijelova Hrvatske što se ima zahvaliti premijerovom nastojanju proširenja Questovog turističkog doživljaja naše zemlje, piše Novi list.

– Držim da je Hrvatska u sjajnoj poziciji da se nakon pandemije nanovo otvori, da ukloni određene greške iz prošlosti koje se prije svega odnose na pretjeranu turističku masovnost u najznačajnijm mjesecima pune sezone. Svi se bore za svoj dio turističkog prometa u trenucima kada se polako vraćamo u klasične tokove tog prometa, svi se bore da ih posjeti što je moguće veći broj gostiju, no držim da je Hrvatska u posebnoj poziciji jer se od ove sezone može jako dobro diferencirati, izbjeći zamke masovnosti pod svaku cijenu, istaknuo je Richard Quest, Britanac iz Liverpoola koji je nakon studija prava krenuo u novinarske vode.

Najprije u BBC-u, da bi od 2001. godine do danas bio jedan od ključnih urednika i novinara globalno najpoznatije TV mreže, CNN-a.

item - id = 1103888
related id = 0 -> 1129035
related id = 1 -> 1128714
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2021 04:00