HrvatskaIzbor top tema

Čitajte u 'Slobodnoj Dalmaciji'

Piše PSD.
17. siječanj 2019. - 22:57
233D

JE LI OVO RAD ANDRIJE ALEŠIJA IZ 15. STOLJEĆA: U Dioklecijanovoj palači zasjale Kristove ruke

Kamene ruke pronađene u niši na zidu splitske Gospe od Zvonika, na zapadnom ulazu u Dioklecijanovu palaču, vraćene su na svoje mjesto.

- Ne bi me iznenadilo da ova skulptura datira iz 15. stoljeća jer neki elementi upućuju na Andriju Alešija, majstora toga doba – kaže dr.sc. Radoslav Bužančić.

KAPETAN 'UKLETOG' BRODA 'POJIŠAN' TEO PAVIĆ: Gotovo je, tužit ću ministra Butkovića!

Ovi iz Lučke kapetanije Split odgovornost za neisplaćene prekovremene sate, prebacuju na Ministarstvo, a ovi iz Zagreba govore kako oni nisu odgovorni za to. Osim meni, prekovremeni sati nisu plaćani ni ostalim članovima posade "Pojišana", koji ih imaju još više od mene, neki i po 600 – upozorava kapetan Pavić.

NEVJEROJATNA PRIČA SAŠE ELESA: Htjeli su me ubiti u Paškoj vali

Saša Eles (54), vlasnik ribarskog obrta "Polip" iz Omišlja na otoku Krku nalazi se na odjelu Neurologije splitskog KBC-a, gdje je u nedjelju transportiran helikopterom Hrvatske vojske. Prema njegovim riječima, mještani grada Paga, Metajne, Zubovića i Kustića, te Novalje u Paškoj uvali ometali su 13. siječnja 2019. svojim plovilima njegov izlov, zbog čega je umalo izgubio život!

ZORAN TADIĆ OSUMNJIČEN ZA POKOLJ U ŠKABRNJI: Prva prijava nakon 28 godina

Na izvanrednoj konferenciji za novinare u četvrtak, zadarska policija identificirala je zločinca izravno odgovornog za mučenja, zlostavljanja i ubijanje 43 žrtve 18. studenog 1991. godine u Škabrnji. Riječ je o 59-godišnjem Zoranu Tadiću, iz Loznice u Srbiji, koji od 1992. godine živi u Sydneyju u Australiji.

NASTAVAK KOMUNALNOG NEREDA U SREDIŠTU SPLITA: Banovina: Kareti su ilegalni

Iako je poteštat Krstulović Opara nakon rujanske nesreće pooštrio uvjete prometovanja električnih dostavnih vozila, praksa govori da su doslovno ostali mrtvo slovo na papiru.

HALO, OVDJE DRUG MRKI: Spasio sam KPH od stečaja

Predsjednik Komunističke partije Hrvatske, koji u Umagu ima kafić "Tito", platio je sve troškove zbog kojih je Trgovački sud u Pazinu pozvao vjerovnike KPH da otvore stečajni postupak nad tom strankom.

PRIMITIVCI ZASIPAJU SMEĆEM PARKING ISPOD ŠIBENSKOG PAZARA: Nije grad za svakoga

Područje kod stubišta kojim se s parkinga u Dragi penje prema gradskoj tržnic, udaljeno samo nekoliko stotina metara od Poljane,pretvoreno je u pravi deponij smeća.