StoryEditorOCM
Hrvatska‘Manje tragedija‘

Čistila nedavno kupljenu vikendicu, a zbog onog što je pronašla odmah je zvala policiju: imaju važno upozorenje za sve

Piše Vijesti SD
21. listopada 2024. - 23:26

Gospođa iz Popovače čistila je svoju nedavno kupljenu vikendicu kad je naletjela na dvije ručne bombe i smjesta pozvala policiju, javlja Dnevnikhr.

Bombe pronađene u vikendici policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu sigurno je uklonio iz gospođine nekretnine. Iz policijske uprave sisačko-moslavačke podsjećaju građane da je akcija "Manje oružja, manje tragedija" i dalje u tijeku, te da svi koji posjeduju nedozvoljeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni niti prekršajni postupak.

Svi građani dužni su prijaviti sve oružje koje ilegalno posjeduju najbližoj policijskoj postaji ili upravi, kako bi ono bilo osigurano ili onesposobljeno.

Također je važno naglasiti da građani ubojita sredstva koja žele predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu ili dogovoreno mjesto.

Za sve koji se plaše toga da ih susjedi vide kako im policija dolazi pred kuću ili stan napominju da na takve intervencije dolaze s vozilom bez policijskih oznaka i preuzimaju oružje.

"Spriječite tragediju, budite odgovorni prema sebi i svojim bližnjima" kaže slogan Ministarstva unutrašnjih poslova, piše Dnevnikhr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. listopad 2024 23:26