Hrvatskazahlađenje

Ciklona poharala Hrvatsku! Dalmaciju je rekordno natopila kišom, a u unutrašnjosti lomila stabla, vatrogasci su imali su dvije pomalo bizarne intervencije; Pogledajte video iz kišovitog Splita

Piše PSD
12. svibanj 2019. - 23:20
jugo_split7-030316.JPG

Najavljeno zahlađenje poharalo je tijekom nedjelje Hrvatsku, s tim da je kontinentalni dio više problema imao s vjetrom, a obalni s kišom. Kako javlja Jutarnji list, zbog jakog vjetra koji je porušio stabla, zagrebački vatrogasci imali su pune ruke posla.

Uklanjali su i potrgane tende, crijepove i antene koji su popadali s krovova, a gasili su i nekoliko manjih požara. U cijelom tom vjetrovitom metežu pomogli su i stanarima na Malešnici te u novozagrebačkom naselju Utrine, kojima su otvarali vrata stanova, odnosno balkona koje je zalupio vjetar.

Jak vjetar puhao je i u Karlovcu gdje je iščupao ogromno stablo koje je zatim palo na parkirane automobile. Jedno je vozilo manje, dok su druga dva prilično uništena, javlja KAportal.

Sredozemna ciklona Dalmaciji je donijela obilne padaline. Prema podacima s Pljuska.com, do 19 sati najviše je kiše palo u Dolu na Hvaru gdje su pale 92 litre po kvadratnom metru, što znači da je u pola dana palo više kiše nego što u tom mjestu prosječno padne u cijelom svibnju.

U Splitu je palo 80 litra po kvadratnom metru, kao i u Poljicima kod Marine, u Kaštel Štafiliću palo je 68, u Milni na Braču 54, Okrugu Donjem 53, u Postrani 52, Biogradu na Moru 49, na Korčuli 46, u Makarskoj 21...

Pogledajte kako je danas bilo u Splitu.