StoryEditor
HrvatskaDUNAV MIRNO TEČE

Cijeli svijet stoji i pokušava zakrpati balotu da se ne raspadne, a Penava danas u Vukovaru drži ‘suludu‘ konferenciju za novinare

Piše PSD
2. travnja 2020. - 06:50
Goran Mehkek/Hanza Media

Hina, državna novinska agencija, svako jutro redakcijama šalje izvješće o političkim događajima u danu koji je pred nama. A u vrijeme kada se cijeli svijet bori protiv novog koronavirusa te kada se hrvatski glavni grad oporavlja od razornog potresa događaja je malo. Barem onih koji nemaju veze s aktualnim trenutkom.

Danas će se tako održati sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj će biti usvojen travanjski paket mjera za pomoć gospodarstvu za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa. Neke od točaka koje su na dnevnom redu otvorenoga dijela sjednice Vlade su i informacije o aktualnom stanju i poduzetim aktivnostima vezanim za koronavirus u Republici Hrvatskoj te o aktivnostima Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Danas će biti održan i nastavak 16. sjednice Hrvatskoga sabora, i to raspravom o tri točke dnevnog reda - dva ugovora između Hrvatske i SAD-a te o konačnom tekstu izmjena Zakona o reguliranim profesijama i priznavanju inozemnih stručnih kvalifikacija.

Izmjenama zakona o profesijama u hrvatsko zakonodavstvo prenosi se direktiva EU-a radi sprečavanja neopravdanih ograničenja pristupu obavljanja reguliranih profesija. Potvrđivanjem ugovora između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država unaprijedit će se međusobna suradnja u području uzajamne pravne pomoći zbog jačanja mehanizama borbe protiv organiziranoga kriminala i korupcije, te suradnja u području izručenja.

Danas će i predsjednik zagrebačke Gradske organizacije SDP-a Gordan Maras dati izjavu za medije vezano za sudjelovanje Grada Zagreba u obnovi nakon potresa, prioritete financiranja te o novom zakonu o obnovi područja pogođena potresom.

Marasova izjava potaknuta je izjavama predstavnika Vlade da gradska uprava očito ne želi sudjelovati u obnovi te da prebacuje odgovornosti na same građane koji nisu, prema riječima gradonačelnika, obnavljali svoje kuće i zgrade, kao i time da Grad Zagreb nije ponudio ni jedan stan u svojem vlasništvu za smještaj građana čija je sva imovina stradala u potresu i ne želi nikakve svoje resurse staviti na raspolaganje građanima.

A sada dolazimo i do Vukovara. Do gradonačelnika Ivana Penave. Ambicioznog političara koji se nedavno, na unutarstranačkim izborima, nije uspio probiti  vrh HDZ-a.

E, taj Penava, javlja Hina, danas će u 10 sati ispred Radničkoga doma u Vukovaru održati konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti turističke podatke za 2019. godinu. A s njime će, kako je i red, biti i direktorica vukovarske Turističke zajednice Marina Sekulić.

Cijeli svijet stoji i pokušava zakrpati balotu da se ne raspadne, a u Penavinu Vukovaru život ide normalno dalje. Teče blago poput Dunava. I prolazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. rujan 2020 14:57