StoryEditorOCM
Hrvatskabar malo kiše

Četiri regije su opet ‘pod alarmom‘, stiže nam novo zatopljenje, ali i nevrijeme. Evo što nas čeka

Piše Vijesti SD
22. srpnja 2024. - 08:46

Djelomice sunčano, ali nestabilno. Od sredine dana ponegdje kiša, lokalno i izraženiji pljuskovi s grmljavinom te prolazno pojačanim vjetrom. Prema jugu i istoku uglavnom suho. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, duž obale i jugozapadni, a navečer bura. Najviša temperatura zraka između 29 i 34 °C, prognoza je za ponedjeljak Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Za zagrebačku, karlovačku, gospićku i riječku regiju na snazi je niži stupanj upozororenja na nevrijeme putem sustava Meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda, prenosi N1 televizija.

Posve stabilno neće biti i tijekom utorka, lokalno su isto moguće nestabilnosti, no rjeđe u odnosu na danas.

"Djelomice sunčani dani na kopnu neće biti posve stabilni, past će bar još malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom, osobito u noći s utorka na srijedu, najprije na sjeverozapadu pa prema istoku i jugu, a zatim od četvrtka uglavnom suho. S umjerenim vjetrom sa sjevera će stići još malo svježiji zrak.

Na moru vruće, u utorak nakratko i za žuto upozorenje na toplinski val. Zatim od četvrtka i vjetrovitije, ponegdje s jakom burom i sjeverozapadnjakom. Bit će barem djelomice sunčano, ali ne i posve stabilno", prognozirao je Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys, za HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 15:09