StoryEditorOCM

Časnik HRM-a u zapovjedništvu operacije protiv somalijskih pirata

Piše PSD.
11. kolovoza 2009. - 19:42

U Zapovjedništvu prve pomorske operacije Europske unije "ATALANTA", kao član Operativnog središta za pomorske snage Europske unije "EU NAVFOR - SOMALIA", od 10. kolovoza do 31. prosinca 2009., sudjelovat će i časnik HRM-a, kapetan korvete Antun Flegar, priopćilo je danas Ministarstvo obrane (MORH) na svojim internetskim stranicama.

Rad u Operativnom središtu operacije "ATALANTA" bit će izuzetna prigoda za časnika Flegara za stjecanje novih iskustava u planiranju i praćenju tijeka operacije u zaštiti brodova koji plove u somalijskim vodama, te odbijanju napada pirata i oružanih napada na brodove, stoji u priopćenju.

Kapetan korvete Antun Flegar rođen je 1971. u Osijeku, a pripadnik je Hrvatske ratne mornarice od 1991.

Završio je Pomorski fakultet u Splitu, smjer nautika, dok je od vojne izobrazbe završio zapovjedno-stožernu školu "Blago Zadro". Također, završio je školu za amfibijske operacije Marinskog korpusa SAD-a i Tečaj za borbu protiv organiziranog kriminala Turske žandarmerijske škole.

Do sada je već sudjelovao u sustavu planiranja i izvršenja međunarodnih vježbi kao član međunarodnog stožera, a zapovjedao je u tri navrata raznim brodovima Hrvatske ratne mornarice. Trenutno je raspoređen na dužnosti zamjenika zapovjednika Divizijuna za površinska djelovanja Flotile HRM a odlikovan je brojnim odličjima, navodi MORH.

(H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2023 15:24