StoryEditor
Hrvatskasve zbog parkinga?

Capak se ispred zgrade Ministarstva zdravstva sukobio s muškarcem: intervenirala i policija, obojica dobila prekršajnu prijavu

Piše PSD
22. listopada 2020. - 16:55
Krunoslav CapakAdmir Buljubašić/Hina/Pool/Cropix

Krunoslav Capak, ravnatelja Hrvatskog zvoda za javno zdravstvo u utorak se ispred Ministarstva zdravstva na Ksaveru sukobio s jednim muškarcem, zbog čega su obojica zaradila prekršajnu prijavu, doznaje Index.

"Vezano uz Vaš upit, izvješćujemo kako su se policijski službenici PU zagrebačke 20. listopada 2020. godine odazvali na zatraženu intervenciju na Ksaveru oko nesuglasica u prometu. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja i obavljenim radnjama utvrđeno je da su dvojica muškaraca svojim ponašanjem ispunila elemente prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog čega su im na mjestu događaja uručeni nalozi zbog počinjenog prekršaja", stoji u odgovoru MUP-a za Index.

Članak 13. kaže: "Tko se na javnom mjestu tuče, svađa, viče ili na drugi način remeti javni red i mir, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM ili kaznom zatvora od 30 dana."

Svjedok je za Index ispričao da su se Capak i muškarac sukobili oko parkirališnog mjesta. Capak se s muškarcem prvo porječkao, ali navodno nije sve ostalo na riječima.

Novinari Indexa pokušali su kontaktirati i Capaka, ali im se nije javljao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

02. prosinac 2020 16:59