StoryEditorOCM
Hrvatskama tko bi rekao

Britanac tvrdi da je otkrio najjeftiniji grad u Hrvatskoj: ‘Nigdje nije tako jeftino, evo koliko dođu pizza i sladoled‘

Piše Vijesti SD
17. kolovoza 2023. - 13:53

Dok se mnogi strani turisti zgražaju nad visokim cijenama u Hrvatskoj, jedan je Britanac koji trenutno stanuje na Hvaru, za Total Croatia News, pisao o najpovoljnijem gradu u našoj zemlji.

Mediji su prepuni priča o tome kako su cijene u Hrvatskoj skočile u nebo: turisti se žale na ležaljke od 40 eura, sladolede od 5 eura, pizze od 20 i pive od 9 eura. Cijene su porasle, kaže Paul Bradbury, no dodaje da je to iznimka, a ne pravilo. Stoga je poželio pronaći upravo suprotno - dalje od turističkih žarišta, mjesto na kojem pizza, piva i sladoled ne košta bogatstvo, a možda i najjeftiniji grad u Hrvatskoj.

- Nedavno sam posjetio bar u Dalmaciji gdje je 0,5 litarska bočica Karlovačkog stajala četiri eura. Kupovna cijena za taj proizvod je 1,05 eura s PDV-om. Onda sam otkrio da se u baru samo 30 minuta vožnje od Zagreba cijena piva svela na iznenađujuće niskih 1,80 eura, napisao je Bradbury u svom članku.

Kaže da cijelog ljeta u Hrvatskoj nije vidio nešto tako jeftino kao u Oroslavju, gdje se, kaže, pizza može pojesti za samo 7,20 eura. Veliko pivo stoji 1,80 eura, a kuglica sladoleda 1,20 eura.

Pita se je li Oroslavje najjeftiniji grad u Hrvatskoj i je li moguće pronaći pizzu, pivu i sladoled za manje od 10,20 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:43