StoryEditorOCM
HrvatskaPaul Nicolier

Brat vukovarskog heroja: Mi smo zadovoljni što je HOS na čelu kolone. Ali slika mog brata je Penavino politiziranje

Piše Vijesti SD
1. studenog 2023. - 18:00

Gradonačelnik Ivan Penava najavio je da će ove godine Kolonu sjećanja prevoditi pripadnici HOS-a i poručio "svima onima koji imaju nešto protiv HOS-a" da ne trebaju dolaziti 18. studenoga na obilježavanje stradanja Vukovara u Domovinskom ratu, piše fenix-magazin.de.

Paul Nicolier brat francuskog branitelja Vukovara ubijenog na Ovčari, Jean-Michela Nicoliera, povodom raznih medijskih natpisa i spominjanja imena HOS i imena njegovog brata objavio je na Facebooku svoje mišljenje o čitavoj ovoj situaciji.

image

Paul Nicolier, Mathéo Nicolier, Damir Markuš Foto: Facebook

Njegov status prenosimo u cijelosti:

- Braćo i sestre, uskoro ćemo biti zajedno u Vukovaru da s poštovanjem i dostojanstvom obilježimo Dan sjećanja na naše voljene. Vezano za nedavnu epizodu s plakatom na kojem je slika mog brata, volio bih naglasiti da smo mama i ja vrlo zadovoljni sto je ove godine HOS na čelu kolone – kako zbog njihove velike žrtve u obrani grada, tako i zbog njihovog često vrlo nepravednog tretmana, piše Paul Nicolier te nastavlja:

- Istina je jedna i svi je znamo. Boli me kad vidim kako se često odnose prema HOS-u i njihovim priznatim oznakama. Poznajem mnogo pripadnika HOS-a koji politički zastupaju razne ideje ili su apolitični, ali svi su časni ljudi. Ne volimo isticanje Jean Michela koji nije bio bolji od svojih suboraca, ali shvaćamo da je postao najprepoznatljiviji simbol HOS-a u Vukovaru. Sukladno tome, slažemo se s korištenjem njegove slike, istaknuo je brat francuskog heroja Vukovara.

- Ono sto ne želimo je korištenje njegove slike u političke svrhe, a mama je stekla dojam da je citat politička poruka gradonačelnika pred izbore. Stoga ne bi bila suglasna sa stavljanjem toga, ali nije ni razmišljala o tužbi. Ona samo želi jedinstvo Hrvata jer smatra da je u tome snaga, napisao je Paul Nicolier poručujući:

- Ne odobravamo bilo kakve korištenje Jean Michela u političke svrhe, neovisno o kojoj se stranci radi. Moja mama ima uskoro 80 godina, narušenog je zdravlja i jučer se lose osjećala nakon objavljivanja članka koji je pogrešno prenio njene rijeci, te je morala uzeti 3 tablete i preležati dan. Više ne želi davati nikakve intervjue, iako je jučer bilo više ponuda, prenio je Paul odluku svoje majke koja, kako je napisao, hrvatskog branitelja HOS-a Damira Markuša smatra sinom.

Za kraj Paul Nicolier je napisao:

- Moj sin Matheo i ja biti ćemo u koloni s HOS-om, a mama s Katom Zadro i ženama Vukovara kao i svake godine. Mama i ja često surađujemo s ljudima na vlasti zbog traženja tijela mog brata, ali ne podržavamo nijednu političku stranku. Bog i Hrvati. Za dom spremni, napisao je na svom Facebook profilu Paul Nicolier, brat vukovarskog heroja i pripadnika HOS-a Jean Michela Nicoliera, piše fenix-magazin.de.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:39