StoryEditor
Hrvatskadan pobjede

Branitelji ušli na kninski trg. Uz pjesmu ‘Lijepa li si‘ zapalili svijeće pred spomenikom

Piše Merien Ilić
5. kolovoza 2020. - 09:37
Velika skupina sa zastavama još uvijek je pred ogradom na ulazu na trg i pjeva 'Zovi samo zovi'

Naši reporteri u Kninu su od ranih jutarnjih sati.

Velika skupina sa zastavama pred ogradom je kod ulaza na trg pjevala 'Zovi samo zovi'. Nakon toga su branitelji i ušli na kninski trg, te pjevajući "Lijepa li si" zapalili svijeće pred spomenikom.

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović je čitavo jutro s druge strane ograde, s narodom. Kaže da mu je teško zbog ovih podjela
- Ovo nije u redu da hrvatski branitelji ne mogu na trg. Ovdje su ljudi sa srcem a a druge strane oni sa želucem kao što je Milošević - rekao je.

Kafić Petko u Uzdolju je jutros zatvoren.Čuva ga policija. Prošlo ljeto se tamo dogodio napad desetak pripadnika Torcide nad gostima kafića srpske nacionalnosti.

Maratonci iz Našica jutros su otrčali maratonsku dionicu od Čavoglava do Knina. Tradicionalno svake godine hodočaste u Knin. 

Policija preusmerava vozila prema selu Biskupija. U Knin se može samo s propusnicama.

Mladen Todorić iz specijalne policije BATT Split s brojnim braniteljima je pred glavnim trgom.

Ogorčeni su jer ne mogu na trg.

- Žalosno je što mi branitelji koji smo prije 25 god ponosno ušli u Knin sada ne možemo na Trg dati počast našim kolegama u sklopu službenog dijela nego stojimo sa druge strane ograde iza barikada.

Iza nje su i kolege iz policije koji su s namaoslobodili Knin pa ispada da smo svi na suprotnoj strani, navodno zbog korone. Nadam se da se ovo više neće nikad ponoviti - rekao je Todorić.

Među narodom je mnogo nezadoviljstva što branitelji ne mogu na trg.

Ekipa iz Slavonskih bicillista Otok vozila je 550 kilometara do Knina. Sretni su što su tu ali im je žao što ne mogu zapaliti svijeću na spomeniku hrvatske pobjede.

U Kninu smo zatekli i jednog Kineza koji pjeva hrvatske pjesme.

U Kninu je i Ranko Britvić iz Vedre.

-Nema sad odvajanja. Imamo jednu državu Hrvatsku. Svi smo nosili iste majice kad smo oslobađali Hrvatsku. U rovovima smo svi bili isti. Nema danas potrebe za različitim majicama - kazao je.

Članovi HPD Martinščak Marko Čepuran i Zoran Smajla iz Karlovca prešli su pješice 250 kilometara do Knina kako bi na dostojan način obilježili velikih 25 godina od početka Vojno redarstvene operacije Oluja.

- Uhvatilo nas je i nevrijeme, pokisli smo ali ništa nije bilo teško. Čast nam je da smo danas ovdje - dodali su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. rujan 2020 01:50