StoryEditor

Bozanić i Eterović u Papinu Vijeću za novu evangelizaciju

Piše PSD.
6. siječnja 2011. - 10:23

“Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u srijedu imena članova nedavno osnovanoga Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije, na čijem je čelu nadbiskup Rino Fisichella, a među članove toga novog tijela papa Benedikt XVI. imenovao je i zagrebačkog nadbiskupa, kardinala Josipa Bozanića, i nadbiskupa Nikolu Eterovića, generalnog tajnika Sinode biskupa.

Papinsko vijeće za promicanje nove evangelizacije, kako javlja IKA, osnovano je 12. listopada 2010. objavom apostolskog pisma Benedikta XVI. u obliku motu proprija, naslovljenog “Ubicumque et semper”.

Kršćanska se vjera, premda je nazočna u tradicionalnim i obrednim priredbama, nastoji isključiti iz najznačajnijih trenutaka ljudskog života, kao što su rođenje, patnja i smrt.

Premda je u nekim narodima sačuvana živa tradicija pobožnosti i narodne religioznosti, ipak postoji opasnost da se ta moralna i duhovna baština izgubi pod utjecajem sekularizacije i navale sekta.

Jedino nova evangelizacija jamči rast čiste i duboke vjere koja može preobraziti tradiciju u snagu istinske slobode, pod uvjetom da se u tim zemljama obnovi kršćansko tkivo crkvenih zajednica, stoji, uz ino, u motu propriju s kojim je osnovano to Papinsko vijeće.

Z. D.

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 13:05