StoryEditorOCM
Hrvatskaveliki je interes

Borbeni zrakoplovi kao nacionalna atrakcija: Ako želite izbliza vidjeti Rafale, evo gdje će to uskoro biti moguće

Piše vijesti sd
26. travnja 2024. - 09:24

Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar najavio je da će zainteresirani građani moći vidjeti nove hrvatske borbene zrakoplove 11. svibnja na Zrakoplovnom danu u Velikoj Gorici, prenosi tportal.hr.

‘Zainteresirani građani zrakoplove će moći vidjeti 11. svibnja na Zrakoplovnom danu u Velikoj Gorici AirVG 2024, koji će se održati na prostoru starog terminala Međunarodne zračne luke dr. Franjo Tuđman‘, objavio je.

Uz upravo dopremljene borbene avione Dassault Rafale, bit će predstavljeni i helikopteri UH-60M Black Hawk. Osim letjelica HRZ-a, svoj zrakoplovni i letački opus predstavit će i MUP jer uskoro očekuje nove helikoptere Subaru Bell 412EPX.

Pokroviteljstvo je još u ožujku najavila Vlada: ‘Grad Velika Gorica u suradnji s potpisnicima Povelje prijateljstva planira 11. svibnja 2024. godine održati treći aeromiting AIRVG u Međunarodnoj zračnoj luci dr. Franjo Tuđman.

Naglasak na aeromitingu je na modernizaciji hrvatskog civilnog i vojnog zrakoplovstva, posebno u vidu dolaska višenamjenskog borbenog aviona Rafale u Hrvatsku i HRZ, te se očekuje da će se na letačko-izložbenom programu predstaviti i aeroklubovi iz Hrvatske i inozemstva. Budući da su u Povelji prijateljstva GVG-a, između ostalih, HRZ, MZLZ, HKZP i ZTC, a radi promidžbe za pozive vojni pilot i zrakoplovni tehničar, predlaže se prihvaćanje pokroviteljstva Vlade RH nad održavanjem ove manifestacije, na kojoj se očekuje 50 tisuća posjetitelja. Prihvaćanjem pokroviteljstva Vlada ne preuzima financijske obaveze.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:25