StoryEditorOCM
Hrvatskanovi problemi

Bolnica u Klaićevoj ponovno oštećena u potresu: maleni pacijenti odmah evakuirani, dio ih je potom vraćen u noviji objekt, dio otpušten na kućnu njegu

Piše Hina
29. prosinca 2020. - 16:14

Dječja bolnica u Klaićevoj zadobila je nova oštećenja u današnjem potresu, ponajprije u starom objektu bolnice, no sva djeca su na vrijeme zbrinuta a dio je otpušten kućama, doznaje se u utorak od ravnatelja Gorana Roića.

"Pacijente smo evakuirali u prvi mah na srednjoškolsko igralište, a nakon trijaže smo one koji zahtijevaju bolničko liječenje vratili u objekt pedijatrije koji je noviji i statički puno bolji objekt. Dio pacijenata koji je mogao ići na kućnu njegu je otpušten", rekao je Roić.

U intenzivnoj njezi, dodao je, ima još pacijenata koji zahtijevaju skrb, a pojačane su dežurne ekipe ako će trebati pomoć nastradalima iz Petrinje i Siska.

Kaže kako je  prvi građevinski izvid stručnjaka sa Građevinskog fakulteta, pokazao da je naviše je stradao objekt Fisher, koji je oštećen i u prvom potresu tako da su neki koridori izvan upotrebe. "Druge dijelove, kao operacijski trakt, sterilizacija, radiologija, možemo upotrebljavati, no trebat će to još detaljno pregledati".

Roić kaže kako su u drugim objektima bolnice zabilježena oštećenja manjeg stupnja.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 20:59