stdClass Object ( [id] => 108264 [title] => Blokirana imovina Fimi medije [alias] => blokirana-imovina-fimi-medije [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Sudac istrage u izdao je nalog za blokiranje računa Fimi medije. Vlasnici Fimi Media Nevenki Jurak i njezinoj suradnici Aniti Lončar Papeš, jučer je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prenosi HRT.

Trećeokrivljeni Bojan Dimić je pušten da se brani sa slobode, jer je odlučio priznati da je odrađivao nezakonite poslove za Jurak, doznaje se neslužbeno, no i dalje ostaje okrivljenik. Dimić je u USKOK-u, nakon što mu je predočena dokazna dokumentacija, priznao da je ispostavljao fiktivne račune Fimi mediji u ime svoje tvrtke, dio novca ostavljao sebi, a veći dio vraćao Nevenki Jurak.

psd

Nevenki Jurak samo lani 120 milijuna kn prihoda

Nevenka Jurak (55) u svega je nekoliko godina od anonimne zagrebačke poduzetnice dospjela do statusa jedne od najmoćnijih žena političko-ekonomskog miljea metropole, ali i do istražnog zatvora zbog sumnji u tešku zlouporabu položaja i ovlasti.

Za takav uspon i zapriječeni poslovni i životni sunovrat Nevenka Jurak ima zahvaliti poznanstvu s Mladenom Barišićem, šefom Carine i prijateljem bivšeg premijera Ive Sanadera; tim trokutom intenzivno se bave USKOK, policija i Državno odvjetništvo kako bi rasvijetlili putove novca iz javnih poduzeća u tvrtku Fimi-Media, vlasništvo Jurakove.

Sanaderov poziv

Fimi-Media s osnovnom djelatnošću marketinga i oglašavanja osnovana je 2001. i tavorila je, s godišnjim prometima od nekoliko milijuna kuna, sve do 2007., kada joj je naglo krenulo, da bi 2009. završila s prihodom od 120 milijuna kuna.

Čini se da je za ovakav rasplet bio presudan sastanak u Vladi, u proljeće 2007., o kojemu je javno svjedočio jedan od njegovih sudionika, bivši član Uprave “Croatia osiguranja” Damir Mihanović. Prema Mihanoviću, iz kabineta tadašnjeg premijera Ive Sanadera pozvani su na sastanak čelnici 20-ak javnih poduzeća.

Tom prilikom, naveo je Mihanović, uprave državnih poduzeća dobile su Sanaderov nalog da poslove marketinga i posredništva dodjeljuju “Fimi-Mediji”. S istim zahtjevom menadžerima državnih tvrtki obratio se i šef Carine Mladen Barišić na sastanku koji je uslijedio u Carini nakon onog u Vladi. I o tome je USKOK-u sve ispričao Damir Mihanović.

Rečeno-učinjeno, tvrtka Nevenke Jurak odradit će između 2007. i 2009. brojne poslove za javna poduzeća i državne institucije, među kojima i za “Hrvatske autoceste”, “Hrvatsku poštansku banku”, Fond za energetsku učinkovitost, Inu, “Crosco”, HEP i Hrvatske šume.

Posao s osumnjičenima

Na čelu HAC-a u to vrijeme bio je Jurica Prskalo, trenutačno osumnjičenik u aferi bojenja tunela, Hrvatsku poštansku banku vodio je Josip Protega, protiv kojega se vodi istraga za nezakonitosti u dodjeli HPB-ovih kredita, Inom je upravljao Tomislav Dragičević, Fondom za energetsku učinkovitost Vinko Mladineo, a Hrvatskom elektroprivredom Ivan Mravak koji je u pritvoru u sklopu istrage o prodaji struje TLM-u. “Croatia osiguranje” vodio je Hrvoje Vojković, koji je smijenjen kao i Mihanović, u proljeće ove godine.

‘Laži i podmetanja’

Početkom tekuće godine iz sjedišta “Fimi-Medije” policija je izuzela dokumentaciju o poslovanju tvrtke s javnim poduzećima, a sumnja se na napuhavanje cijena, naplatu neodrađenih poslova i namještanje javnih natječaja.

Tako je bivši član Uprave Hrvatske pošte Jadranko Mijalić iznio podatak da je Fimi-Media organizaciju nekog domjenka za poštu naplatila 200.000 kuna, iako je realna cijena takvog posla višestruko manja. Nevenka Jurak komentirala je kako nema pojma zašto se istražni organi zanimaju za njezine poslove s javnim poduzećima.

Ivo Sanader zimus je reagirao priopćenjem o aferi “Fimi-Media” nazvavši upletanje njegova imena gnusnim lažima i podmetanjima. U svibnju ove godine odvjetnik Mladena Barišića potvrdio je kako se i Barišić nalazi pod istragom u “Fimi-Mediji”.

S druge strane, Krešimir Vilajtović, odvjetnik Jurakove, tvrdi da njegova klijentica nije pod istragom i u pritvoru zbog poslova s državom, nego s privatnim tvrtkama.

U prilog Vilajtovićevoj izjavi ide podatak da su istragom osim Jurak obuhvaćeni Anita Lončar-Papeš i Bojan Dimić, privatni poduzetnici. USKOK tereti Nevenku Jurak i Anitu Lončar-Papeš da su fiktivnim transakcijama osigurali protupravnu korist od 16,5 milijuna kuna.

PIŠE VEDRAN MARJANOVIĆ

Istraga se nastavlja

Budući da je Nevenki Jurak i njezinoj poslovnoj suradnici određen istražni pritvor, istraga ne jenjava, nego dobiva na zamahu. To znači da bi se mogla produbiti i kada su u pitanju poslovi utamničene zagrebačke poduzetnice sa državnim tvrtkama, pri čemu je sasvim realno da zatvor u Remetincu dobije još nekog poznatog stanara, barem privremeno.

Kuća u kojoj je uhićena Nevenka Jurak

Primošten: Bezbrižno se odmarala mjesec dana

U primoštenskoj ulici Crnica, ispred luksuznih apartmana Frane Skorina, u utorak ujutro zaustavila su se tri terenca. Skupina muškaraca ušla je u kuću i za samo minutu i pol u najvećoj tišini pokupila je Nevenku Jurak, vlasnicu tvrtke Fimi-Media. Kuća u kojoj se odmarala Nevenka Jurak nalazi se tik uz primoštensku policijsku postaju.
Međutim, lokalni “plavci” nisu bili upoznati s akcijom uhićenja. Iako joj se na teret stavljaju milijuni opranih kuna, Jurak se u Primoštenu bezbrižno odmarala više od mjesec dana.

V. STOČIĆ

Iskazi 16 svjedoka

U sljedećih mjesec dana svoj će iskaz na okolnosti domišljate brzinske zarade Jurak i „kompanije“ dati ukupno 16 svjedoka, a kako doznajemo, među njima nema javnosti poznatih osoba, no pojedinci će, spekulira se, u cijelu aferu ‘uplesti’ i poneko ‘zvučno’ ime.

Unatoč tome, USKOK i dalje nastavlja ‘češljati’ te su dali do znanja da će uskoro epilog dobiti još niz kriminalističkih obrada nad raznim firmama, pa će samim time uslijediti i nova uhićenja upletenih osoba u milijunsko pranje novca. Od zarađenih 16,5 milijuna kuna, Jurakovoj i Papeš u džep je otišlo čak 90 posto tog novca, dok je Dimić odradio sve za 10-postotnu proviziju.

H.K.J.

Mjesec dana pritvora

Zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, eventualne mogućnosti manipulacije dokumentacijom te zbog ponavljanja (ne)djela, narednih mjesec dana u blagodatima zagrebačkog zatvora Remetinec ‘uživat’ će i pripremati obranu vlasnica tvrtke Fimi-Media Nevenka Jurak (54) te njezina vanjska suradnica Anita Lončar Papeš (43), inače vlasnica tvrtke “Ani-lon“.

Odlučio je tako sudac istrage Krešimir Devčić unatoč tome što su tijekom ‘rešetanja’ u USKOK-u njih dvije, kako doznajemo, odlučno porekle sve što im se stavlja na teret. No, na sučevu odluku obrana ima pravo žalbe u naredna tri dana, a o čemu će potom odlučivati izvanraspravno vijeće.

U istrazi u kojoj je Jurak prvoosumnjičena a Papeš trećeosumnjičena za udruživanje i zloporabu položaja i ovlasti, drugi po redu ‘igrač’ Bojan Dimić (48), inače vlasnik tvrtke Onida, nakon ispitivanja u USKOK-u pušten je da se brani za slobode.

Zanimljivo je da se Dimića još tereti i za krivotvorenje dokumentacije, no za njega USKOK, iako je počinio jedno više kazneno djelo, uopće nije ni tražio pritvor. Pretpostavlja se stoga da je s istražiteljima odlučio surađivati a i jer je, kako smo već pisali, olako upro prstom u Jurakovu kao idejnu začetnicu udruženog projekta pranja novca u kojem su temeljem fiktivnih računa, prema USKOK-ovim tvrdnjama, zaradili 16,5 milijuna kuna.

H.K.j.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2010-08-12 11:44:36 [created_by] => 36 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2010-08-12 13:50:31 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2010-08-12 11:42:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 2840 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2010/08/12/Novosti/Kuca00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x235" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15395405 Threads: 3 Questions: 3190661122 Slow queries: 7167321 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235792669 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/blokirana-imovina-fimi-medije-108264 [printLink] => /vijesti/hrvatska/blokirana-imovina-fimi-medije-108264?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 218985 [name] => nevenkajurak [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nevenkajurak [link] => /tag/nevenkajurak ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Blokirana imovina Fimi medije [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-17-13-41-00-36 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/08/12/Novosti/Kuca00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/08/12/Novosti/Kuca00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Sudac istrage u izdao je nalog za blokiranje računa Fimi medije. Vlasnici Fimi Media Nevenki Jurak i njezinoj suradnici Aniti Lončar Papeš, jučer je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prenosi HRT.

Trećeokrivljeni Bojan Dimić je pušten da se brani sa slobode, jer je odlučio priznati da je odrađivao nezakonite poslove za Jurak, doznaje se neslužbeno, no i dalje ostaje okrivljenik. Dimić je u USKOK-u, nakon što mu je predočena dokazna dokumentacija, priznao da je ispostavljao fiktivne račune Fimi mediji u ime svoje tvrtke, dio novca ostavljao sebi, a veći dio vraćao Nevenki Jurak.

psd

Nevenki Jurak samo lani 120 milijuna kn prihoda

Nevenka Jurak (55) u svega je nekoliko godina od anonimne zagrebačke poduzetnice dospjela do statusa jedne od najmoćnijih žena političko-ekonomskog miljea metropole, ali i do istražnog zatvora zbog sumnji u tešku zlouporabu položaja i ovlasti.

Za takav uspon i zapriječeni poslovni i životni sunovrat Nevenka Jurak ima zahvaliti poznanstvu s Mladenom Barišićem, šefom Carine i prijateljem bivšeg premijera Ive Sanadera; tim trokutom intenzivno se bave USKOK, policija i Državno odvjetništvo kako bi rasvijetlili putove novca iz javnih poduzeća u tvrtku Fimi-Media, vlasništvo Jurakove.

Sanaderov poziv

Fimi-Media s osnovnom djelatnošću marketinga i oglašavanja osnovana je 2001. i tavorila je, s godišnjim prometima od nekoliko milijuna kuna, sve do 2007., kada joj je naglo krenulo, da bi 2009. završila s prihodom od 120 milijuna kuna.

Čini se da je za ovakav rasplet bio presudan sastanak u Vladi, u proljeće 2007., o kojemu je javno svjedočio jedan od njegovih sudionika, bivši član Uprave “Croatia osiguranja” Damir Mihanović. Prema Mihanoviću, iz kabineta tadašnjeg premijera Ive Sanadera pozvani su na sastanak čelnici 20-ak javnih poduzeća.

Tom prilikom, naveo je Mihanović, uprave državnih poduzeća dobile su Sanaderov nalog da poslove marketinga i posredništva dodjeljuju “Fimi-Mediji”. S istim zahtjevom menadžerima državnih tvrtki obratio se i šef Carine Mladen Barišić na sastanku koji je uslijedio u Carini nakon onog u Vladi. I o tome je USKOK-u sve ispričao Damir Mihanović.

Rečeno-učinjeno, tvrtka Nevenke Jurak odradit će između 2007. i 2009. brojne poslove za javna poduzeća i državne institucije, među kojima i za “Hrvatske autoceste”, “Hrvatsku poštansku banku”, Fond za energetsku učinkovitost, Inu, “Crosco”, HEP i Hrvatske šume.

Posao s osumnjičenima

Na čelu HAC-a u to vrijeme bio je Jurica Prskalo, trenutačno osumnjičenik u aferi bojenja tunela, Hrvatsku poštansku banku vodio je Josip Protega, protiv kojega se vodi istraga za nezakonitosti u dodjeli HPB-ovih kredita, Inom je upravljao Tomislav Dragičević, Fondom za energetsku učinkovitost Vinko Mladineo, a Hrvatskom elektroprivredom Ivan Mravak koji je u pritvoru u sklopu istrage o prodaji struje TLM-u. “Croatia osiguranje” vodio je Hrvoje Vojković, koji je smijenjen kao i Mihanović, u proljeće ove godine.

‘Laži i podmetanja’

Početkom tekuće godine iz sjedišta “Fimi-Medije” policija je izuzela dokumentaciju o poslovanju tvrtke s javnim poduzećima, a sumnja se na napuhavanje cijena, naplatu neodrađenih poslova i namještanje javnih natječaja.

Tako je bivši član Uprave Hrvatske pošte Jadranko Mijalić iznio podatak da je Fimi-Media organizaciju nekog domjenka za poštu naplatila 200.000 kuna, iako je realna cijena takvog posla višestruko manja. Nevenka Jurak komentirala je kako nema pojma zašto se istražni organi zanimaju za njezine poslove s javnim poduzećima.

Ivo Sanader zimus je reagirao priopćenjem o aferi “Fimi-Media” nazvavši upletanje njegova imena gnusnim lažima i podmetanjima. U svibnju ove godine odvjetnik Mladena Barišića potvrdio je kako se i Barišić nalazi pod istragom u “Fimi-Mediji”.

S druge strane, Krešimir Vilajtović, odvjetnik Jurakove, tvrdi da njegova klijentica nije pod istragom i u pritvoru zbog poslova s državom, nego s privatnim tvrtkama.

U prilog Vilajtovićevoj izjavi ide podatak da su istragom osim Jurak obuhvaćeni Anita Lončar-Papeš i Bojan Dimić, privatni poduzetnici. USKOK tereti Nevenku Jurak i Anitu Lončar-Papeš da su fiktivnim transakcijama osigurali protupravnu korist od 16,5 milijuna kuna.

PIŠE VEDRAN MARJANOVIĆ

Istraga se nastavlja

Budući da je Nevenki Jurak i njezinoj poslovnoj suradnici određen istražni pritvor, istraga ne jenjava, nego dobiva na zamahu. To znači da bi se mogla produbiti i kada su u pitanju poslovi utamničene zagrebačke poduzetnice sa državnim tvrtkama, pri čemu je sasvim realno da zatvor u Remetincu dobije još nekog poznatog stanara, barem privremeno.

Kuća u kojoj je uhićena Nevenka Jurak

Primošten: Bezbrižno se odmarala mjesec dana

U primoštenskoj ulici Crnica, ispred luksuznih apartmana Frane Skorina, u utorak ujutro zaustavila su se tri terenca. Skupina muškaraca ušla je u kuću i za samo minutu i pol u najvećoj tišini pokupila je Nevenku Jurak, vlasnicu tvrtke Fimi-Media. Kuća u kojoj se odmarala Nevenka Jurak nalazi se tik uz primoštensku policijsku postaju.
Međutim, lokalni “plavci” nisu bili upoznati s akcijom uhićenja. Iako joj se na teret stavljaju milijuni opranih kuna, Jurak se u Primoštenu bezbrižno odmarala više od mjesec dana.

V. STOČIĆ

Iskazi 16 svjedoka

U sljedećih mjesec dana svoj će iskaz na okolnosti domišljate brzinske zarade Jurak i „kompanije“ dati ukupno 16 svjedoka, a kako doznajemo, među njima nema javnosti poznatih osoba, no pojedinci će, spekulira se, u cijelu aferu ‘uplesti’ i poneko ‘zvučno’ ime.

Unatoč tome, USKOK i dalje nastavlja ‘češljati’ te su dali do znanja da će uskoro epilog dobiti još niz kriminalističkih obrada nad raznim firmama, pa će samim time uslijediti i nova uhićenja upletenih osoba u milijunsko pranje novca. Od zarađenih 16,5 milijuna kuna, Jurakovoj i Papeš u džep je otišlo čak 90 posto tog novca, dok je Dimić odradio sve za 10-postotnu proviziju.

H.K.J.

Mjesec dana pritvora

Zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, eventualne mogućnosti manipulacije dokumentacijom te zbog ponavljanja (ne)djela, narednih mjesec dana u blagodatima zagrebačkog zatvora Remetinec ‘uživat’ će i pripremati obranu vlasnica tvrtke Fimi-Media Nevenka Jurak (54) te njezina vanjska suradnica Anita Lončar Papeš (43), inače vlasnica tvrtke “Ani-lon“.

Odlučio je tako sudac istrage Krešimir Devčić unatoč tome što su tijekom ‘rešetanja’ u USKOK-u njih dvije, kako doznajemo, odlučno porekle sve što im se stavlja na teret. No, na sučevu odluku obrana ima pravo žalbe u naredna tri dana, a o čemu će potom odlučivati izvanraspravno vijeće.

U istrazi u kojoj je Jurak prvoosumnjičena a Papeš trećeosumnjičena za udruživanje i zloporabu položaja i ovlasti, drugi po redu ‘igrač’ Bojan Dimić (48), inače vlasnik tvrtke Onida, nakon ispitivanja u USKOK-u pušten je da se brani za slobode.

Zanimljivo je da se Dimića još tereti i za krivotvorenje dokumentacije, no za njega USKOK, iako je počinio jedno više kazneno djelo, uopće nije ni tražio pritvor. Pretpostavlja se stoga da je s istražiteljima odlučio surađivati a i jer je, kako smo već pisali, olako upro prstom u Jurakovu kao idejnu začetnicu udruženog projekta pranja novca u kojem su temeljem fiktivnih računa, prema USKOK-ovim tvrdnjama, zaradili 16,5 milijuna kuna.

H.K.j.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/blokirana-imovina-fimi-medije-108264 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=09bd5cfba7685e34e4dd93a76845dc55779b040c [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Blokirana+imovina+Fimi+medije&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fblokirana-imovina-fimi-medije-108264 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fblokirana-imovina-fimi-medije-108264 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Blokirana imovina Fimi medije

Piše PSD.
12. kolovoza 2010. - 13:42

Sudac istrage u izdao je nalog za blokiranje računa Fimi medije. Vlasnici Fimi Media Nevenki Jurak i njezinoj suradnici Aniti Lončar Papeš, jučer je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prenosi HRT.

Trećeokrivljeni Bojan Dimić je pušten da se brani sa slobode, jer je odlučio priznati da je odrađivao nezakonite poslove za Jurak, doznaje se neslužbeno, no i dalje ostaje okrivljenik. Dimić je u USKOK-u, nakon što mu je predočena dokazna dokumentacija, priznao da je ispostavljao fiktivne račune Fimi mediji u ime svoje tvrtke, dio novca ostavljao sebi, a veći dio vraćao Nevenki Jurak.

psd

Nevenki Jurak samo lani 120 milijuna kn prihoda

Nevenka Jurak (55) u svega je nekoliko godina od anoni...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 15:41