StoryEditor
Hrvatskaistražni zatvor

Bivši nogometaš Vlado Kasalo na ispitivanju priznao da je pucao iz kalašnjikova: Napali su me, pušku sam poslije bacio u rijeku

Piše Marin Dešković/Jutarnji list
7. kolovoza 2020. - 20:35
arhiva/Željko Puhovski/HANZA MEDIA

Osoba koja je u utorak oko 16.30 sati na parkiralištu restorana na Žitnjaku u zrak zapucala iz kalašnjikova bivši je nogometaš i sportski djelatnik Dinama, Vlado Kasalo (58), piše Jutarnji list.

Naime, nakon dvodnevnoga kriminalističkoga istraživanja policija je Kasala uhitila te protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom te ilegalnoga posjedovanja oružja. Kasalo je na ispitivanju priznao da je pucao, no rekao je da je to učinio u nužnoj obrani jer su ga trojica muškaraca napala na parkiralištu i počela tući.

Policija je, pak, navela kako je Kasalo, kojemu nisu naveli identitet, nakon prepirke s trojicom muškaraca, otišao s parkirališta te iz osobnoga automobila Mercedes uzeo automatsku pušku s kojom se vratio na parkiralište ugostiteljskog objekta gdje su bila trojica muškaraca te tada ispalio jedan hitac u zrak s ciljem zastrašivanja i udaljio se.

Trojica muškaraca s kojima se Kasalo sukobio na parkiralištu navodno su se s njime dogovorila tamo naći, no razgovor je krenuo po zlu. Navodno je bivši nogometaš bio jamac povrata duga za treću osobu, a kojoj je jedan od trojice muškaraca posudio novac. Radilo se navodno o 30.000 eura. No, taj dužnik novac nije vraćao pa su vjerovnici odgovornost prebacili na Kasala.

Česti gost 'crne kronike'

Rasprava je najvjerojatnije krenula u krivom smjeru, a Kasalo tvrdi da su ga trojica muškaraca počela tući te da ima ozljede na rukama i nogama. Zato se zatrčao do auta, odakle je uzeo kalašnjikov i opalio metak u zrak kako bi oni prestali s napadom. Oružje je, tvrdi, kasnije s mosta bacio u Savu. Kasalu je danas sudac istrage odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Premda svojevremeno poznati nogometaš, koji je do 1994. godine igrao u inozemstvu te u sezoni 1994/95. bio čak sportski direktor NK Croatije, kako se tada zvao Dinamo, a kasnije i trener omladinskoga pogona u GNK Dinamu, Kasalo je često znao “gostovati” i u crnim kronikama.

Najprije je 1995. bio osumnjičen da je ispred OTV-a u Teslinoj ulici zajedno sa Zdravkom Mamićem napao policajca, a koji postupak je navodno pao u zastaru. Kasalo je zbog svojih poznastava s okrivljenicima svjedočio i u postupku protiv tzv. zločinačke organizacije u Remetincu, ali i u postupku za ubojstvo Vjeke Sliška.

Kasalo je svjedočio da ga je Sliško (ubijen 2001.) 1999. zajedno sa svojim ljudima pretukao u jednome klubu. U prosincu 2003. je pak završio u policiji jer je kod njega pronađen ilegalni pištolj te gram i pol kokaina, a posljednji od postupaka koji se protiv njega vodio bio je onaj za nanošenje teških tjelesnih ozljeda Marku Velniću u Wellness klubu zagrebačkog hotela Sheraton u svibnju 2013., za što je pravomoćno oslobođen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

09. rujan 2020 00:20