StoryEditorOCM
HrvatskaŠiri se snimka

Bila je u šopingu u Trstu i napravila usporedbu cijena s Hrvatskom: ‘Recite mi što je ovo?! Rastužilo me...‘

Piše Vijesti SD
1. listopada 2024. - 17:15

- Bila sam u Trstu u šopingu i napravila usporedbu cijena s tri dućana iz Hrvatske - započinje autorica sad već viralnog videa na TikToku, a koji zadnjih dana ‘kruži‘ među Hrvatima.

Detaljno potom uspoređuje cijene namirnica, a one su sljedeće.

- 2,20 eura platim 800 grama Mulino Bianco keksa u Italiji, dok je u Hrvatskoj 300g oko 3 eura. Euro i pol slatki kroasani u Italiji, 3,29 Hrvatska - nastavlja potom.

@s_by_sanda Očekivala jesam ali baš ovoliko ne 🙄 Kupnju obavljam u Trstu, ne idem često u naše trgovine i nisam znala kolike cijene imamo. Neke stvari su snimljene na akciji ali svejedno… 😅😬 #fyp #balkantiktok #kupnjanamirnica #usporedbacijena #trieste #ljeto2024 #shoppinghaul ♬ original sound - S_by_Sanda

I na artiklima za osobnu higijenu je jako velika razlika. TikTok kreatorica usporedila je cijene Dove kupke za tuširanje koja u Italiji košta 3,73 eura, a u Hrvatskoj se na policama nalazi za vrtoglavih 5,99.

I čokolada je kod nas skuplja, što također prikazuje u videu. Prava razlika osjeti se i na pestu, mnogima omiljenom umaku za tjesteninu - u Italiji na akciji za nešto malo više od eura, kod nas - četiri.

No ono što je izazvalo najviše komentara ljudi na ovoj društvenoj mreži sigurno je cijena mopa Vileda.

- Recite mi što je ovo?! - šokirano komentira i sama autorica. Naime, spomenuti mop od mikrofibre u Italiji je na akciji za 4,50 eura, a u Hrvatskoj mu je cijena 22 eura.

- Iskreno, mene vam je ovaj video rastužio, završava na kraju, a mnogi su se u komentarima složili.

Cijene je na ovoj društvenoj mreži komentirao i splitski bloger Josip Piteša, koji je istaknuo kako će radije ‘izgorjeti na plaži, nego za kremu za sunčanje dati gotovo 200 kuna‘.

Ovaj video "suludo visokih cijena" u Hrvatskoj danas ima na tisuće pregleda. Autor snima redom cijene čokolade, sira, tune, soka... I zgraža se nad svotom koju je morao izdvojiti za neke namirnice dok je ove godine bio na ljetovanju u Hrvatskoj.

- Probaj živjeti ovdje, poručuju mu korisnici TikToka iz Lijepe naše. I to sa 700 eura mjesečno, podvukao je jedan od komentatora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2024 17:18