StoryEditor
Hrvatskasukob na ljevici

Bauk: Unutarstranačke izbore treba održati što prije, a Baldasar kreće u borbu za jednu od funkcija u SDP-u

Piše PSD.
29. prosinca 2015. - 21:27
Član predsjedništva SDP-a Arsen Bauk bio je gost Dnevnika N1 televizije. Komentirao je izjave stranačkog kolege Ive Baldasara:

- Tu vidim dvije poruke, jedna je da se što prije održe unutarstranački izbori, s čime se slažem, a druga je da predsjednik stranke promijeni retoriku prema političkim protivnicima, no vidjet će se podržavaju li to članovi stranke.

- Priča o ostavci je dio folklora, podnositi ostavku na kraju mandata je besmisleno, prestaje mandat i ne vidim potrebu za tim. Ne vidim da je Baldasar izašao svojim stavom iz okvira dosadašnjih unutarstranačkih rasprava. Nije zabranjeno i nelegitimno pozivati na ostavku, prema tome ne vidim tu velike probleme i razloge za brutalnu reakciju na njegov istup. Vidim to kao dio njegove unutastranačke kampanje. Baldasar ovime kreće u borbu za jednu od funkcija unutar SDP-a.

- Način i tijek rasprave o odluci da se Slavko Linić isključi iz stranke pokazuje da da, nije to toliko masovna pojava da bi dovela u pitanje demokratski karakter SDP-a, svi koji se žele kandidirati na unutarstranačkim izborima imat će priliku iznositi svoje stavove, a ono što je dobro je da će članovi SDP-a birati predsjednika, a ne druge stranke. Pozivam i druge da istaknu svoje kandidate za predsjednika SDP-a ako su im neki draži - izjavio je Bauk koji je dodao i da bi unutarstranački izbori u SDP-u trebali biti što prije, a mogući datumi su kraj veljače i početak ožujka.

PSD
Foto: Arhiv EPH
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2021 11:48