StoryEditorOCM
Hrvatskatotalni raskol

Bartulica: ‘Od danas više nisam član Domovinskog pokreta! Do kraja sam se nadao...‘

Piše A.Vl./ JL
31. kolovoza 2024. - 14:06

Zastupnik u Europskom parlamentu i član Predsjedništva Domovinskog pokreta Stephen Nikola Bartulica na svom Facebook profilu napisao je nakon današnjeg izbornog sabora u DP-u kako napušta stranku.

- Od današnjeg dana više nisam član Domovinskog pokreta. Odbacujem svako političko nasilje pa i ovo Penavino. Ne dozvoliti tajno glasovanje odražava veliki strah i lošu namjeru! Do kraja sam se nadao da stranka ovako nisko neće pasti. Bio sam u krivu, poručio je na Facebooku.

Odlaskom Bartulice iz Domovinskog pokreta, ta stranka više nema europarlamentarca u svojim redovima.

Posjetimo, Mario Radić i njegova ekipa napustili su dvoranu prije samog glasanja na izbornom saboru nakon što je donesena odluka da će se o novom predsjedniku i zamjeniku predsjednika stranke delegati glasati javno. Nakon toga su delegati koji su ostali u dvorani glasali i izabrali Ivana Penavu za predsjednika stranke s 64 glasa, a za zamjenika šefa DP-a - Stipo Mlinarić.

Prije tri dana Bartulica je poručio da će podržati Marija Radića ocijenivši da aktualno stanje u stranci nije dobro za što odgovornim drži čelnika Ivana Penavu.

image

Bartulica na današnjem izbornom saboru DP-a

Ranko Šuvar/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 10:37