StoryEditor
Hrvatskaministar o rafaleima

Banožić o ‘mažnjavanju’ 200 milijuna eura: Predsjednik Milanović je bio upoznat sa svim detaljima natječaja za nabavu aviona

Piše PSD.
14. prosinca 2021. - 10:51

Ministar obrane Mario Banožić uručio je u Ministarstvu obrane vojna priznanja povodom Dana Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i 30. obljetnice osnutka Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, nakon čega je dao izjavu medijima.

Tom je prilikom komentirao i izjavu predsjednika Zorana Milanovića koji je rekao da je 200 milijuna eura pri nabavi višenamjenskih borbenih zrakoplova Rafale 'nestalo, maznuto' te na inzistiranju Milanovića da se ugovori objave.

- Imamo postupak nabave na kojem su čestitali svi koji sudjelovali u natječaju jer niti jedan detalj u 15 mjeseci nije izašao van. Iste zemlje koje su se kod nas kandidirale javit će se u nekim drugim zemljama, zašto otkvirati detalje ugovora. Što se tiče ‘mažnjavanja’ 200 milijuna eura, imate PDV koji se plaća na nove proizvode i usluge i koji koji će doslovno biti zabilježen u Ministarstvu obrane, a razdužen u Ministarstvu financija. Taj novac ne ide iz Hrvatske. Predsjednik je bio upoznat sa svim detaljima od prvog dana kad je krenuo natječaj. Ne može reći da nije znao detalje - rekao je Banožić, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2022 09:09