StoryEditor
Hrvatskabitka za metropolu

Bandić pobijedio Ostojića i Milanovića: Majka mi je na samrti, idem sada u Mostar ...; Kajin potučen u Istri; Vukovar HDZ-ov

Piše PSD.
20. svibnja 2013. - 09:50
Dosadašnji zagrebački gradonačelnik Milan Bandić večeras je proglasio izbornu pobjedu na lokalnim izborima u Zagrebu i najavio kako je to tek početak jednog dobrog puta i za njega i za njegovu ekipu u Zagrebu, ali i u Hrvatskoj, javlja Jutarnji list.

U 7.00 sati nakon 100 posto obrađenih rezultata, MIlan Bandić ima 47,30, dok Rajko Ostojić ima 22,71 posto.

- Dobili smo. Je li to 44 ili 46 posto (na listi za gradonačelnika), 25 ili 27 posto (na listi za Gradsku skupštinu), irelevantno je. Mi smo danas pobijedili, položili smo test odgovornosti, a hoćemo li to istinski položiti, odredit će se u narednih godinu-dvije dana. Ovo nisu zadnji izbori. Ovo je početak jednog dobrog puta ekipe koja vjeruje meni i kojoj ja vjerujem. Nećemo se zaustaviti na granicama Zagreba - kazao je Bandić kad je oko 21 sat došao u svoj izborni stožer u Praškoj praćen pljeskom kandidata i kandidatkinja sa svoje liste.

Bandić je, vidno potresen, izvijestio kako mu je majka na samrti pa odmah kreće za Mostar, da bi se ujutro vratio i mogao nastaviti s poslom.

- Sutra je novi dan i idemo raditi, poručio je zahvalivši ponajprije Zagrepčankama i Zagrepčanima, ali i kandidatima sa svoje liste ustvrdivši da su oni budućnost ovoga grada i ove zemlje. Posebno je istaknuo svoje zamjenice Sandru Švaljek i Vesnu Kusin i ostale koji su, rekao je, ljudi s karijerama i nisu došli na listu da bi realizirali sebe nego da danas pomognu Zagrebu, a sutra Hrvatskoj.

- Prvi put u povijesti imamo tako široku platformu, dodao je.

Na svoj je način zahvalio i novinarima rekavši kako su ga šibali kad je trebalo, a i afirmirali isto tako.

- Politika je surov zanat i treba ga raditi odgovorno i pošteno, kazao je, a zahvalio je i, kako je rekao, svojim "dojučerašnjim drugovima, misleći na SDP, koji su radili opstrukciju i destrukciju.

- Ne može se Zagrepčane varati i podcjenjivati, oni ne žive od obećanja i destrukcije, dodao je.

Bandić je najavio da će Gradsku skupštinu 'formirati s onima koji budu željeli dobro Zagrebu'.

Komentirao je i učestale optužbe na njegov račun i 200 kaznenih prijava. -

- Nemojte me vješati na galge i proglašavati kriminalcem. Za 23 godine u hrvatskoj politici nisam uzeo ni lipe na štetu grada, a tko je - neka odgovora za ono što je učinio, kazao je Bandić i dodao da se sve izvadi iz ladica i da ga se procesuira ako za to ima uporišta. Hvala vam od srca ja znam zašto ste ovdje. Još jednom podsjećam, ova pobjeda znači odgovornost, rekao je Bandić.

Kajin potučen u Istri

SDP je izgubio i Istarsku županiju. U 7.00 sati nakon 100 posto obrađenih rezultata, u drugi krug borbe za župana uvjerljivo ide Valter Flego koji je osvojio 47,25 posto glasova.

SDP-ov kandidat Damir Kajin dobio je tek 36,24 posto glasova! Treći je HDZ-ov Marino Roce s 4,55 posto glasova.

Rijeka očekivano za SDP

U 7.00 sati nakon 100 posto obrađenih rezultata kandidat SDP-ove koalicije, Dosadašnji riječki gradonačelnik, Obresnel osvojio je 48,06 posto, a drugi je kandidat HDZ-ove koalicije Hrvoje Burić s 16,19 posto glasova. Treći je Predrag Šustar (Laburisti) s 14,7 posto.

Glavaševci vode u Osijeku i županiji

U Osijeku Dosadašnji gradonačelnik, kandidat HDSSB-ove koalicije, Krešimir Bubalo ima 36,18 posto glasova, a kandidat grupe birača Ivica Vrkić 27,87 posto.

U Osječkoj županiji su HDSSB i Vladimir Šišljagić dobili 40,86 posto, HDZ Goran Ivanović 22,73 posto.

HDZ-u 10 posto razlike u Vukovaru

U Vukovaru s 42,51 posto Željko Sabo napravio je okret jer je HDZ-ov Ivan Penava bio vodio. Sada ima 40,33 posto. SDSS je završio na 8,43 posto.

JL
FOTO: GORAN MEHKEK / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. kolovoz 2021 20:21