StoryEditor
HrvatskaPresica

Baldasar: Ponovno ću se kandidirati za gradonačelnika, možda se priključim nekoj lijevoj stranci, desne opcije ne dolaze u obzir

9. svibnja 2016. - 12:35
ivo_baldasar18-090516

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar održao je danas press konferenciju na kojoj je potvrdio kako ostaje na čelu grada, ali ne kao član SDP-a.

- Grad ću voditi kao nezavisni, a narednim lokalnim izborima sigurno ću se kandidirati. Kao nezavisni kandidat ili u okviru neke stranke, još nisam odlučio - poručio je Baldasar koji je novinarima poručio kako je ovakav rasplet očekivao:

- Znao sam što se sprema, ali moram reći kako me duboko pogodio tajming. Raspušanje ogranka na dan sv. Duje poruka je građanima Splita, a posebno mi je žao starijih članova stranke koji su odluku središnjice jako teško primili - poručio je Baldasar koji nije štedio, sada već bivšu, stranku.

- Ja sam istinski socijaldemokrat, bio sam po Europi i vidio sam kako tamo lijeve stranke funkcioniraju. Sadašnji SDP ne zna što je demokracija. Ma ne da ne zna, nego ju je ugušio! Nakon izbora u stranci svima nam je rečeno da neće biti nikakvog revanšizma, a evo pogledajte što se događa. Služe se metodama iz nekih starijih vremena. Iz vremena za koja sam mislio da se više nikada neće vratiti.

Splitski gradonačelnik izjavio je kako je svaka komunikacija s vrhom stranke bila prekinuta nakon poraza na parlamentarnim izborima kada je Milanović izjavio kako moraju ponuditi kolektivne ostavke, a posljednje vijesti vezane za Milanovića dostavio mu je kolega Jurjević kojemu je, kaže Baldasar, predsjednik SDP-a prije nekoliko dana potvrdio kako nikakvih smjena i raspuštanja ogranaka neće biti.

Za kraj, Baldasar je dodao i kako nastavlja političku karijeru. Za sada kao nezavisni političar, a moguće i u okviru neke nove lijeve stranke. Odbacio je mogućnost priključivanja bilo kakvoj desnoj opciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. kolovoz 2021 07:02