StoryEditor
HrvatskaBurno u 'Otvorenom'

Bačić brani šefa: Optužbe za veleizdaju bile su kap koja je prelila čašu, zadovoljan sam kako je reagirao premijer; Podolnjak: Grmoja nije provocirao, uputio je objektivnu kritiku

Piše JL
17. siječnja 2019. - 00:45
vlcsnap_slike_2018_00313.688x388_q85_crop_upscale

Iako je tema Otvorenog na HRT-u bila izmjena izbornog zakonodavstva, gosti u studiju, kako prenosi Jutarnji list, nisu mogli izbjeći pitanje o incidentima koji su se tijekom dana događalo u sabornici.

Podsjetimo, sve je počelo benignim bacanjem aviona od papira Gordana Marasa, potom je ministar Krstičević sve šokirao bacivši maketu koju mu je dao Franko Vidović, a dan je završio 'zaletavanjem' premijera Plenkovića prema Nikoli Grmoji.

Predsjednik HDZ-ova kluba Branko Bačić branio je svog šefa rekavši da je to jedina normalna reakcija nakon provokacija i optužbi iz redova Mosta.

- Premijer je rekao da nije imao namjeru nikakvog fizičkog obračuna. Kako u životu, tako i u politici, postoje granice do kojih možete nekoga vrijeđati, do kojih možete nekoga klevetati. Optužba da predsjednik i potpredsjednica Vlade rade u interesu druge države, u ovom slučaju Srbije, optužiti ih za veleizdaju kap je koja je prelila čašu i ja sam zadovoljan kako je reagirao premijer Plenković - rekao je Bačić.

Naravno, Mostov zastupnik Robert Podolnjak ima sasvim drugačiju verziju priče. Kaže da Grmoja nije provocirao, već da je uputio objektivnu kritiku.

- Činjenica je da kolega Grmoja opetovano upozorava kako sama Vlada ne poštuje odluku koja je na snazi o osnivanju povjerenstva koje bi pratilo mjerila koje mora ispuniti Republika Srbija u Poglavljima 23 i 24. Kada vi uvijek skrećete pozornost predsjedniku Vlade i ministrici vanjskih poslova da ne poštuju odluku po kojoj moraju djelovati u nizu važnih pitanja i kada ima nakon toga kažete da ne štite interese Republike Hrvatske, to jeste objektivna kritika - tvrdi Podolnjak.

Incident je komentirao i SDP-ov Arsen Bauk, prenosi Jutarnji list.

- Svi oni koji su danas u Saboru izgubili malo živce bit će podložni ocjeni svojih birača. Ja do sada nisam imao poriv da s malo bržim korakom i oštrim pogledom hodam po parlamentu...

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

02. prosinac 2020 11:08