StoryEditorOCM
Hrvatskaispravak

AXEREAL CROATIA: ‘Informacija o prosječnoj plaći u našem društvu nije točna, prosječna plaća iznosi 1.017,58 eura‘

Piše VIJESTI SD
17. rujna 2024. - 19:32

Dana 3. kolovoza 2024. godine na portalu Slobodne Dalmacije objavljen je članak naslova "Neka se zna! Ovo je popis 10 velikih hrvatskih tvrtki u kojima su plaće sramotno male, u nekima često kupujete!”.

Nakon objave teksta, AXEREAL CROATIA d.o.o. nam je poslao ispravak koji prenosimo u cijelosti:

"Društvo AXEREAL CROATIA d.o.o. u povodu članka objavljenog dana 03.08.2024. pod naslovom „Neka se zna! Ovoje popis IO velikih hrvatskih tvrtki u kojima su plaće sramotno male, u nekima često kupujete! ” ističe da nije točno daje prosječna neto plaća u tom društvu EUR 590, 00.

Nejasno je iz kojeg izvora su crpljene informacije o prosječnim neto plaćama koje su iznesene u spornom članku, no sasvim sigurno je da ta informacija u kontekstu društva AXEREAL CROATIA d.o.o. nije točna.

Naime, čak je i iz javno objavljenih podataka, dostupnih putem mrežnih stranica sudskog registra i Financijske agencije, jednostavnim pregledom razvidno da u rubrici troškovi osoblja za tada tekuću poslovnu godinu (od 01. do 30. izdatak za društvo AXEREAL CROATIA d.o.o. iznosi EUR 1.972.223,00, a daje društvo zapošljavalo 105 zaposlenika.

Dakle, potpuno je jasno da nije točno da prosječna neto plaća zaposlenika društva AXEREAL CROATIA d.o.o, iznosi samo EUR 590,00, nego je iz naprijed navedenih podataka razvidno da bi prosječna neto plaća sukladno tim podacima iznosila znatno više, odnosno konkretno EUR 1.017,58 mjesečno.

Društvo AXEREAL CROATIA d.o.o. pridaje izuzetno veliku važnost dobrobiti svojih zaposlenika te ulaže znatne napore da zaposlenici imaju poticajno i sigurno radno okruženje te daje svaki zaposlenik u ovim izazovnim vremenima u mogućnosti imati primjerenu plaću, uz koju se isplaćuju i odgovarajući dodaci.

Slijedom iznesenog, ovime društvo AXEREAL CROATIA d.o.o. sukladno članku 40. u vezi sa člankom 21., 22. i 23. Zakona o medijima zahtijeva da ovaj ispravak u cijelosti objavite na početnoj stranici portala slobodnadalmacija.hr.

S poštovanjem,

AXEREAL CROATIA d.o.o. zastupano po

Odvjetniku Goranu Božiću.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2024 06:51